0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nevšední Culinary Cinema již pošesté!

Nevšední Culinary Cinema již pošesté!
sdílet:

Již pošesté se na Mezinárodním filmovém festivalu Praha – Febiofest představil originální koncept Culinary Cinema, jenž propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinárním zážitkem. Redakce časopisu Apetit nemohla na takto jedinečném večeru plném chutí, který se konal v prostorách Empire Hall ve Slovanském domě, rozhodně chybět. Jak již bývá zvykem, večerem provázela Jolana Voldánová a o menu se tentokrát postaral šéfkuchař Grandhotelu Pupp Ondřej Koráb.

Příběh ze světa čokolády

Celý večer byl zahájen projekcí snímku Čokoláda pana H. japonského režiséra Takashi Watanabeho. Ústřední postavou tohoto snímku je japonský cukrář Hironobu Cujiguči, který povýšil cukrařinu na umělecké vyjádření svých emocí a životního příběhu. Během vyprávění můžeme sledovat jeho cestu k dosažení toho nejlepší výsledku. Hironobu neváhá cestovat do dalekých krajin pro ty nejlepší ingredience, aby naplnil svůj sen a vytvořil opravdu unikátní dílo. Jeho hlavním cílem je získat již pošesté prestižní ocenění na pařížském veletrhu čokolády Salon du Chocolat. Tvorba autora je silně ovlivněna japonskými zvyky a tradičními surovinami.

Menu plné nevšedních chutí

Po shlédnutí filmu následovala luxusní večeře, kterou připravil uznávaný šéfkuchař Ondřej Koráb. Při sestavování menu se inspiroval právě tímto lyrickým snímkem a jeho hlavními motivy – Japonskem a čokoládou. Hosty tak čekalo překvapení v podobě čtyř různých pojetí čokolády, z nichž každé bylo jedinečným gurmánským zážitkem. Večer odstartoval lehkým předkrmem, jemuž dominoval marinovaný losos, který byl vkusně doplněn ředkví, jablkem a omáčkou ponzu, která je v japonské kuchyni hojně využívána. Následoval hlavní chod, který příjemně spojil hovězí s japonskou gyoza taštičkou a pro Asii typickým pok choi. Pomyslnou třešinkou na dortu a závěrečným chodem byl čokoládový mousse s miso pastou, limetovým gelem a slaným karamelem.

Culinary Cinema je zcela nevšedním zážitkem pro každého milovníka gastronomie. Poutavý dokumentární snímek a k němu perfektně sladěné menu vytvořilo neobyčejnou atmosféru plnou zajímavých chutí a inspirace. Nezbývá než se těšit na další ročník Culinary Cinema.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč