Poslední pivo vypito, poslední jídlo snězeno, co bude dál?
Ani tři roky existence nestačily podniku k uspokojivým ziskům, a tak se Hospoda v New Yorku dnes definitivně zavřela. Restaurace se pro první hosty otevřela v roce 2011 a byla jediným zahraničním dítětem sítě Ambiente. Od podzimu ji v České národní budově na Upper East Side nahradí nový podnik, který by měl vycházet z konceptu, který je velmi úspěšný v Česku. „Na místě Hospody otevřeme v září nový Lokál přizpůsobený newyorskému trhu. Nyní pro něj hledáme místního franšízanta,“ uvedl Miroslav Bouchal z Ambiente, která restauraci provozovala.
Luxusní pivnice
Hospoda byla vnímána jako české gastronomické velvyslanectví v New Yorku. Útulnému modernímu interiéru s dřevěnými stoly kraloval prosklený pivní výčep a to se odráželo i v nabídce restaurace. Michelinský šéf René Stein se spolu se svým týmem zaměřoval na kreativně připravené pokrmy, ve kterých hlavní roli dostalo pivo. Každý chod menu se harmonicky pároval s dobře ošetřenou tankovou plzní. Hospoda tak nabízela kombinaci dvou osvědčených konceptů z Česka: luxusní La Degustation Bohême Bourgeoise, která se zaměřuje výhradně na degustační menu, a lepší pivnice Lokál, která oprášila českou kuchyni a dala jí výrazně poctivější ráz, než je ve většině českých hospod zvykem.