New York už nemá Hospodu

New York už nemá Hospodu
sdílet:
Poslední pivo vypito, poslední jídlo snězeno, co bude dál?

Ani tři roky existence nestačily podniku k uspokojivým ziskům, a tak se Hospoda v New Yorku dnes definitivně zavřela. Restaurace se pro první hosty otevřela v roce 2011 a byla jediným zahraničním dítětem sítě Ambiente. Od podzimu ji v České národní budově na Upper East Side nahradí nový podnik, který by měl vycházet z konceptu, který je velmi úspěšný v Česku. „Na místě Hospody otevřeme v září nový Lokál přizpůsobený newyorskému trhu. Nyní pro něj hledáme místního franšízanta,“ uvedl Miroslav Bouchal z Ambiente, která restauraci provozovala.



Luxusní pivnice


Hospoda byla vnímána jako české gastronomické velvyslanectví v New Yorku. Útulnému modernímu interiéru s dřevěnými stoly kraloval prosklený pivní výčep a to se odráželo i v nabídce restaurace. Michelinský šéf René Stein se spolu se svým týmem zaměřoval na kreativně připravené pokrmy, ve kterých hlavní roli dostalo pivo. Každý chod menu se harmonicky pároval s dobře ošetřenou tankovou plzní. Hospoda tak nabízela kombinaci dvou osvědčených konceptů z Česka: luxusní La Degustation Bohême Bourgeoise, která se zaměřuje výhradně na degustační menu, a lepší pivnice Lokál, která oprášila českou kuchyni a dala jí výrazně poctivější ráz, než je ve většině českých hospod zvykem.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit