1. května | Někteří cestovatelé tvrdí, že se vše smaží. Večer věnovaný této latinskoamerické zemi vás ale přesvědčí o opaku. I když něco smaženého přeci jen ochutnáte – smažené manioky, což je jistý druh sladkých brambor. Poté vás ale kuchaři přesvědčí, že jejich kuchyně je vydatná i bez smažení – jako druhý chod se totiž bude podávat olla de carne, tedy polévka s rýží, velkými kusy zeleniny a masa. Kostaričané nemají pálivé koření příliš v lásce, a tak se můžete těšit na přirozenou chuť čerstvých surovin.
Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Pátek 1. května 2009 od 18.30 do 23.30
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 600 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]
Menu:
- Předkrm: Yuca frita – smažené manioky
- Hlavní chod: Olla de carne – kostarická masová polévka s rýží
- Dezert: Mléčná rýže
Více informací zde: