Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Mexico

Ochutnejte Mexico
sdílet:
3. května | Mexiku děkujeme za fazole, kukuřici, tykev, rajčata, čokoládu, vanilku, chilli papričky a desítky druhů koření. Mexická kuchyně je pojem a ochutnat její tajemství je gurmánský zážitek. Jako téměř vše v Mexiku, je i místní kuchyně velice různorodá, což si budete moci v tento večer ověřit. Ostatně napadlo by vás, že jedním z podávaných pokrmů bude zelená paprika plněná mletým masem s ořechy, rozinkami a mandlemi, zalitá omáčkou z vlašských ořechů a posypaná semínky? Mexická kuchyně je zkrátka pestrá, nevyzpytatelná a ve většině koutů lahodně pikantní. Kombinací předkolumbovského kulinářského dědictví a francouzských nebo španělských postupů vznikají jídla, která si opravdu užijete.

Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Neděle 3. května 2009 od 12.00 do 15.00
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 750 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]

Menu 1

Předkrm:

  • Sopa azteca – mexická mírně pálivá kuřecí polévka s kukuřičnou tortilou, smaženým chile guajillo, sýrem a guacamole
  • Chalupitas de pollo en salsa verde – kukuřičné tortilly se smaženými fazolemi a kuřecím masem se salsou verde, smetanou a sýrem

Hlavní chod:

  • Chiles en nogada – zelená paprika plněná mletým masem s ořechy, rozinkami a mandlemi, zalitá omáčkou z vlašských ořechů a posypaná semínky

Dezert:

  • Arroz con leche – sladká rýže se skořicí a rozinkami

Menu 2

Předkrm:

  • Sopa de hongos – polévka a rajčaty, cibulkou, houbami na česneku a chilli papričkami chipotle
  • Tortitas de nopal con Fritura de chile ancho dulce – koláčky z opunciových listů, obalené v ovesných vločkách, podávané s papričkami chile ancho smaženými v medu

Hlavní chod:

  • Mixiotes – kuřecí maso ve slupce z opunciových listů, marinované v omáčce z chile ancho, s proužky z opunciových listů nopalitos,podávané s rýží a smaženými fazolemi

Dezert:

  • Flan de naranja al tequila – pomerančový pudink zalitý tequilou, podávaný s karamelem a křupavým koblížkem

Více informací zde:

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín