0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Mexico

Ochutnejte Mexico
sdílet:
3. května | Mexiku děkujeme za fazole, kukuřici, tykev, rajčata, čokoládu, vanilku, chilli papričky a desítky druhů koření. Mexická kuchyně je pojem a ochutnat její tajemství je gurmánský zážitek. Jako téměř vše v Mexiku, je i místní kuchyně velice různorodá, což si budete moci v tento večer ověřit. Ostatně napadlo by vás, že jedním z podávaných pokrmů bude zelená paprika plněná mletým masem s ořechy, rozinkami a mandlemi, zalitá omáčkou z vlašských ořechů a posypaná semínky? Mexická kuchyně je zkrátka pestrá, nevyzpytatelná a ve většině koutů lahodně pikantní. Kombinací předkolumbovského kulinářského dědictví a francouzských nebo španělských postupů vznikají jídla, která si opravdu užijete.

Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Neděle 3. května 2009 od 12.00 do 15.00
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 750 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na food.beverage@hotelpresident.cz

Menu 1

Předkrm:

  • Sopa azteca – mexická mírně pálivá kuřecí polévka s kukuřičnou tortilou, smaženým chile guajillo, sýrem a guacamole
  • Chalupitas de pollo en salsa verde – kukuřičné tortilly se smaženými fazolemi a kuřecím masem se salsou verde, smetanou a sýrem

Hlavní chod:

  • Chiles en nogada – zelená paprika plněná mletým masem s ořechy, rozinkami a mandlemi, zalitá omáčkou z vlašských ořechů a posypaná semínky

Dezert:

  • Arroz con leche – sladká rýže se skořicí a rozinkami

Menu 2

Předkrm:

  • Sopa de hongos – polévka a rajčaty, cibulkou, houbami na česneku a chilli papričkami chipotle
  • Tortitas de nopal con Fritura de chile ancho dulce – koláčky z opunciových listů, obalené v ovesných vločkách, podávané s papričkami chile ancho smaženými v medu

Hlavní chod:

  • Mixiotes – kuřecí maso ve slupce z opunciových listů, marinované v omáčce z chile ancho, s proužky z opunciových listů nopalitos,podávané s rýží a smaženými fazolemi

Dezert:

  • Flan de naranja al tequila – pomerančový pudink zalitý tequilou, podávaný s karamelem a křupavým koblížkem

Více informací zde:

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit