0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Mexico

Ochutnejte Mexico
sdílet:
3. května | Mexiku děkujeme za fazole, kukuřici, tykev, rajčata, čokoládu, vanilku, chilli papričky a desítky druhů koření. Mexická kuchyně je pojem a ochutnat její tajemství je gurmánský zážitek. Jako téměř vše v Mexiku, je i místní kuchyně velice různorodá, což si budete moci v tento večer ověřit. Ostatně napadlo by vás, že jedním z podávaných pokrmů bude zelená paprika plněná mletým masem s ořechy, rozinkami a mandlemi, zalitá omáčkou z vlašských ořechů a posypaná semínky? Mexická kuchyně je zkrátka pestrá, nevyzpytatelná a ve většině koutů lahodně pikantní. Kombinací předkolumbovského kulinářského dědictví a francouzských nebo španělských postupů vznikají jídla, která si opravdu užijete.

Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Neděle 3. května 2009 od 12.00 do 15.00
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 750 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]hotelpresident.cz

Menu 1

Předkrm:

  • Sopa azteca – mexická mírně pálivá kuřecí polévka s kukuřičnou tortilou, smaženým chile guajillo, sýrem a guacamole
  • Chalupitas de pollo en salsa verde – kukuřičné tortilly se smaženými fazolemi a kuřecím masem se salsou verde, smetanou a sýrem

Hlavní chod:

  • Chiles en nogada – zelená paprika plněná mletým masem s ořechy, rozinkami a mandlemi, zalitá omáčkou z vlašských ořechů a posypaná semínky

Dezert:

  • Arroz con leche – sladká rýže se skořicí a rozinkami

Menu 2

Předkrm:

  • Sopa de hongos – polévka a rajčaty, cibulkou, houbami na česneku a chilli papričkami chipotle
  • Tortitas de nopal con Fritura de chile ancho dulce – koláčky z opunciových listů, obalené v ovesných vločkách, podávané s papričkami chile ancho smaženými v medu

Hlavní chod:

  • Mixiotes – kuřecí maso ve slupce z opunciových listů, marinované v omáčce z chile ancho, s proužky z opunciových listů nopalitos,podávané s rýží a smaženými fazolemi

Dezert:

  • Flan de naranja al tequila – pomerančový pudink zalitý tequilou, podávaný s karamelem a křupavým koblížkem

Více informací zde:

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč