4. května | Asado y dulce de leche (maso,hlavně hovězí,
a sladký krém), to jsou dva nejtypičtější uruguayské pokrmy, ve které se
mísí vlivy evropského jihu – Itálie, Španělska a Francie. Dulce de
leche je národní posedlost, používá se k plnění koláčů, dortů,
palačinek, sušenek a dalších sladkostí. Při této večeři si tak určitě
nezapomeňte nechat místo na dezert, bude bezesporu pomyslnou třešničkou
na dortu.
Co: Latinskoamerický gastronomický festival (koná se u příležitosti 14. setkání zemí Skupiny Rio a Evropské unie, které proběhne v květnu)
Kdy: Pondělí 4. května od 18:30 do 23:30
Kde: Restaurace Vltava, President Hotel Praha, Nám. Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 700 Kč (cena za menu na osobu)
Rezervace: Pro rezervaci stolu volejte 234 614 138 nebo pište na [email protected]
Menu
Předkrm:
- Tomates rellenos con atún – rajčata plněná tuňákem
Hlavní chod:
- Pierna de cordero a la floridense – jehněčí kýta na floridský způsob
Dezert:
- Flan de leche – mléčný nákyp
Více informací zde: