Ochutnejte ústřice – v podzimní sezoně jsou skvělé!

sdílet:
Dopřejte si nevšední večeři jako u moře. Na čerstvé francouzské ústřice láká labužníky Les Moules, belgická restaurace v Praze.
„Do naší restaurace vozíme z Bretaně ústřice Fine de Claire, čerstvě vylovené z Atlantského oceánu,“ upřesnil původ plodů moře Jan Ivanco, chef de salle restaurace Les Moules. Aby večeře s ústřicemi byla opravdu gastronomickým zážitkem, musejí být čerstvé – restaurace Les Moules slibuje, že budou na vašem talíři již 24 hodin po vylovení.

Ústřice typu Fine de Claire mají krémově jemné, lehce nasládlé maso vyvážené chuti. Čerstvé kvalitní ústřice stačí upravit téměř minimalisticky – v restauraci Les Moules vám je připraví například s citronem a čerstvě mletým pepřem nebo se šalotkovým vinaigrette. „Jde o jednu z nejoblíbenějších gurmetských pochoutek, zvláště v kombinaci s vínem ze Champagne,“ doplnil Jan Ivanco.

Pokud jste ústřice ještě nikdy neochutnali, jen stěží vám někdo bude schopen popsat jejich chuť. Někdy bývá poeticky nazývána čistou esencí moře. Při ústřicové premiéře pečlivě vybírejte restauraci, kde si je dáte – mohly by se vám znechutit, a to by byla u této lahůdky z moře škoda. Ústřice výborně ladí s petrželkou, šalotkou, bílým vínem či již zmiňovaným luxusním šampaňským.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit