0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte ústřice – v podzimní sezoně jsou skvělé!

Ochutnejte ústřice – v podzimní sezoně jsou skvělé!
sdílet:
Dopřejte si nevšední večeři jako u moře. Na čerstvé francouzské ústřice láká labužníky Les Moules, belgická restaurace v Praze.
„Do naší restaurace vozíme z Bretaně ústřice Fine de Claire, čerstvě vylovené z Atlantského oceánu,“ upřesnil původ plodů moře Jan Ivanco, chef de salle restaurace Les Moules. Aby večeře s ústřicemi byla opravdu gastronomickým zážitkem, musejí být čerstvé – restaurace Les Moules slibuje, že budou na vašem talíři již 24 hodin po vylovení.

Ústřice typu Fine de Claire mají krémově jemné, lehce nasládlé maso vyvážené chuti. Čerstvé kvalitní ústřice stačí upravit téměř minimalisticky – v restauraci Les Moules vám je připraví například s citronem a čerstvě mletým pepřem nebo se šalotkovým vinaigrette. „Jde o jednu z nejoblíbenějších gurmetských pochoutek, zvláště v kombinaci s vínem ze Champagne,“ doplnil Jan Ivanco.

Pokud jste ústřice ještě nikdy neochutnali, jen stěží vám někdo bude schopen popsat jejich chuť. Někdy bývá poeticky nazývána čistou esencí moře. Při ústřicové premiéře pečlivě vybírejte restauraci, kde si je dáte – mohly by se vám znechutit, a to by byla u této lahůdky z moře škoda. Ústřice výborně ladí s petrželkou, šalotkou, bílým vínem či již zmiňovaným luxusním šampaňským.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit