0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte v sezoně: sýry z Krasolesí

Ochutnejte v sezoně: sýry z Krasolesí
sdílet:
Kozí a ovčí sýry, které mají osobnost

Pokud chodíte pravidelně nakupovat na trhy na Jiřáku, nejspíš jste už narazili na stánek se sýry z Krasolesí. Zamilovali jsme si je na první ochutnání. Za skleněnou vitrínkou totiž najdete nejen čerstvé kozí a ovčí sýry, které jsou běžně dostupné i u jiných výrobců, ale také odvážné sýry s plísní a zrající. Vyrábí je sýrař David Kolman, který je také osobně prodává na farmářském tržišti na Jiřáku (náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze na Vinohradech). Své sýry vám rád popíše a také ochotně vysvětlí, co od nich můžete čekat a jak je skladovat. Sýry z Krasolesí koupíte nejen na trzích. Seznam prodejních míst najdete na www.krasolesi.cz.

Tip redakce: Zamilovali jsme si kozí plísňový sýr Crottin. Není to žádný uhlazený krasavec, zaujal nás především svojí osobitostí. Zraje 3 až 8 týdnů a podle délky zrání přechází jeho chuť z jemné až do pořádně štiplavé a mění se také jeho vzhled. Malý bochníček plnotučného sýra stojí 45 Kč.
 

Připravila Jana Kopřivová

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč