Odpoledne na Apetit stage – hvězdní hosté, které si nemůžete nechat ujít

Darina a redakce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort, koktejly a zákulisí redakce, také škola focení nebo vše o piknikovém košíku – u toho nemůžete chybět. Těšíme se na vás na Apetit pikniku v sobotu 19. června 2021 od 10 hodin v pražské Grébovce.

Bavte se po celý den s hosty Apetit stage. Seznamíte se s redakcí, poznáte gastronomické hvězdy a naučíte se vychytávky, se kterými pak doma budete vařit jako profík. Na hlavním pódiu se bude bude něco dít celý den. Její dopolední hosty najdete ve článku níže.

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Více

Teď už pro vás máme ochutnávku odpoledního programu. Kompletní program najdete v aplikaci Dny Apetit (ke stažení v App Store i Google play) v záložce Program pikniku.

13:10 – Darina Sieglová: Jak se rodí časopis

Nakoukněte s redaktorkou Apetitu Darinou Sieglovou do zákulisí tvorby časopisu. Povypráví vám „veselé historky z natáčení“ a prozradí, kolik hrnců se během příprav každého vydání Apetitu připálí.

13:30 – Oslava 10. narozenin Apetit pikniku

Apetit piknik slaví 10. narozeniny! Celá redakce se sejde, aby rozkrájela slavnostní dort. Přijďte také, budou i bublinky.

Apetit piknik slaví 10. narozeniny. Projděte si s námi cestu z Karlína do Grébovky

Více

14:00 – Marek Prokeš: Jak poskládat piknikový koš

Díky šéfkuchaři hotelu Alcron budete přesně vědět, co patří do piknikového koše a co do něj raději nedávat. Prozradí vám všechny své fígle a vychytávky a ukáže, jak na některé dobroty vhodné do piknikového koše.

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Více

15:00 – Jan Hajný: Vyřezávání ovoce

Food artista Jan Hajný, který si vyřezal zlato na kuchařské olympiádě, vám prozradí, co zvládnete vytvořit sami doma. Také se dozvíte, jestli je škoda takovou vyřezanou krásu sníst a jakou nejmenší a největší plodinu už měnil v umělecké dílo.

16:00 – Jan Schánil: Mořské plody

Šéfkuchař restaurace Bull & Bonito hotelu Vienna House vám prozradí, jak s mořskými plody zacházet v českých podmínkách, na co dát pozor a kde nakupovat ty nejlepší. Jako názornou ukázku předvede přípravu ceviche ze svatojakubské mušle.

16:30 – PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D.: Mýtus národních kuchyní

Antropoložka jídla zkoumá jídlo a na stravování pohlíží z hlediska vztahu člověka a kultury. Objasní vám, proč bychom místo o národní kuchyni měli hovořit o regionální a proč si s sebou na dovolenou k moři nebrat řízky, ale naopak ochutnat místní kuchyni. Napadlo by vás, kolik toho jídlo o daném regionu vypoví?

17:00 – Marek Kučera: Jak udělat dobrou fotku jídla

Dvorní fotograf časopisu Apetit ví o focení jídla všechno. Prozradí, jak k focení přistupovat, když fotíte pro sociální sítě. A také vás nechá nahlédnout pod pokličku focení do lifestylových časopisů. Jak se jídlo aranžuje? Kdo ho potom sní? A dá se vlastně vůbec jíst?!

18:00 – Tomáš Kubíček: Božský Aperol Spritz

Mistr barman vám představí jeden z nejpopulárnějších letních drinků Aperol Spritz, dále žhavou novinku z Cinzana a možná si střihne i nadčasovou kombinaci ginu s tonikem. Ptejte se, na cokoliv vás napadne. O letních koktejlech ví Tomáš Kubíček snad všechno. Pořádá barmanské kurzy a stojí i za YouTube pořadem NA BARU, kde učí správně míchat drinky.

Ještě nevíte, zda vyrazíte na Apetit piknik? Přečtěte si 10 neodolatelných důvodů, proč v Grébovce v sobotu 19. června 2021 nemůžete chybět.

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Více

10. Apetit piknik

19. června 2021 od 10 do 20 hodin
Park Grébovka, Praha 2

Vstup ZDARMA pro všechny
Facebooková událost 10. Apetit piknik

1. Dny Apetit

19.–27. června 2021
Facebooková událost 1. Dny Apetit
Aplikace Dny Apetit

Obchod Apetit