Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Originální koncept bytové restaurace nově i v Brně

Originální koncept bytové restaurace nově i v Brně
sdílet:
Podnikání bez rizika? Nebojte, nejedná se o žádnou reklamu. Pokud si i vy často říkáte, jak krásné by bylo mít vlastní restauraci, zkuste si to nejdřív nanečisto. Restauraci si otevřete u sebe doma, a uvidíte, jak bude návštěvníkům chutnat.

Kluci v akci


Kamarádi Joža a Vladimír si splnili sen. Po několika úspěšných večeřích pro přátele a rodinu si otevřeli vlastní restauraci Debut – v pronajatém bytě v Brně. Večery, během kterých podávají tříchodová menu, připravená z kvalitní a čerstvých surovin, pořádají zhruba jednou týdně. Menu stojí kolem 300 Kč a jejich přesný popis najdete na oficiálních stránkách vždy s několikadenním předstihem. Nejbližší večeře se koná dnes 31. března. Pro chuťové pohárky hostů budou připraveny slávky na víně, salát Niçoise a mátové koláčky s čokoládovým krémem.

 

 

Večeře Na Faře


Koncept bytových restaurací je velmi populární ve skandinávských zemích. U nás paradoxně nedebutovala restaurace Debut, nýbrž restaurace Na Faře, patřící Darině Křivánkové a jejímu manželovi. Na Faře se podávají náročnější menu, jejichž jednotlivé pokrmy jsou spárovány s víny. Na konci platí jen ten, komu chutná. Menu je zveřejněno vždy několik dní dopředu, a to na oficiálním Facebooku.

 

 

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...