V období masopustu nabízejí české restaurace zabijačkové speciality a vrací je na výsluní české gastronomie. I díky nim zažívá česká zabijačka v poslední době postupnou renesanci. „Čím dál více restaurací se navrací k tradiční české kuchyni, do které zabijačkové pochoutky určitě patří. My se pokoušíme tomuto trendu vycházet vstříc,“ říká Pavel Suchánek z portálu Alakarte.cz, který se rozhodl uspořádat masopustní hody.
Od 21. ledna do 21. února nabídnou restaurace v Praze, Brně, Pardubicích a Liberci tříchodové masopustní menu za 290 Kč. Jídla budou ve znamení masa a tradičních českých sladkých jídel. Čekají na vás řízečky z vepřového ovaru, vepřové koleno v černém pivě, pečený bůček se staročeskou lepenicí, pečené selátko s bramborovým knedlíkem, jitrnice, jelita, polévka prdelačka a další tradiční české speciality z vepřového masa. Rezervace na www.alakarte.cz
Ovar, jelita i prdelačka – zabijačkové speciality v českých restauracích
24.01.2012
Nemusíte mít rodinu na venkově, abyste ochutnali tradiční zabijačkové speciality. Až do 21. února je budou během masopustních hodů nabízet vybrané české restaurace.