0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pan Cuketka má Prkýnko!

AD
zelenina
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Foodbloger Martin Kuciel alias pan Cuketka má Prkýnko a vy ho můžete mít taky. V počítači, v mobilu, v tabletu… Představí vám suroviny, odtajní techniky a inspiruje krásnými obrázky jídel, která chutnají už od pohledu. 

Prkynko.cz je super prostor pro ty, kteří si nikdy nezamilovali vaření podle receptů a dodržování přesných postupů je jejich noční můra. Martina k jeho vytvoření inspirovali lidé, kteří by rádi více domácího jídla, ale neví jak a neznají ty správné (a přitom superjednoduché) postupy.

„Myslím si, že obyčejné domácí vaření bez receptů tu má trochu špatnou pověst. Řada lidí navíc neumí úplné základy a neznají suroviny. Pokaždé musí podrobně sledovat recept a ani tak to někdy nevyjde a vaření jim pak přijde složité. Právě tady by jim mělo Prkýnko pomoct, aby se v kuchyni trochu otrkali a nabrali sebevědomí,“ vysvětluje foodbloger svůj záměr.

ružičková kapusta

Jak to funguje?

Na trhu uvidíte krásnou řepu, mrkev a třeba dýni. Přinesete si je domů, ale vlastně tak nějak úplně nevíte co s nimi. To je přesně ten správný čas pro Prkýnko! Otevřete stránku, kliknete na vybranou zeleninu a necháte se inspirovat. Věděli jste například, že červenou řepu si můžete dát klidně i za syrova? Pan Cuketka to ví, a tak vám prozradí, jak řepu co nejlépe nakrájet a v čem ji marinovat, abyste se olizovali až za ušima.

„Na Prkýnku postupně projedu nejrůznější suroviny včetne luštěnin, sladkovodních ryb i masa. Zeleninu jsem ale vybral na začátek, protože mi v Česku přijde nejvíc podceňovaná. Málo ji známe a málo i jíme. To bych chtěl určitě změnit,“ plánuje Martin Kuciel, který jako pan Cuketka bloguje už od roku 2006 o všem, co se na české gastroscéně šustne. 

Co pan Cuketka vaří právě teď?

„Poslední dobou mě baví zeleninové topinky, které fungují na bílém i celozrnném chlebu. Na opečený chléb přijde grilovaná nebo i čerstvá zelenina, pyré z lilku nebo paprik a v bohatější verzi i vajíčko naměkko. Ochucuju octovou zálivkou a bylinkami. Je z toho báječný snack nebo lehká večeře. Anebo chlebové saláty, kde zpracuju starý chléb. Rád v takových salátech kombinuju čerstvou a vařenou zeleninu. Křupavé chlebové krutony a rajčata jsou ale základ,“ prozradil nám své aktuální oblíbence bloger. Možná je dnes ten správný čas, abyste je ochutnali taky. Mrkněte na Prkynko.cz.

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč