0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pan Cuketka má Prkýnko!

AD
zelenina
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Foodbloger Martin Kuciel alias pan Cuketka má Prkýnko a vy ho můžete mít taky. V počítači, v mobilu, v tabletu… Představí vám suroviny, odtajní techniky a inspiruje krásnými obrázky jídel, která chutnají už od pohledu. 

Prkynko.cz je super prostor pro ty, kteří si nikdy nezamilovali vaření podle receptů a dodržování přesných postupů je jejich noční můra. Martina k jeho vytvoření inspirovali lidé, kteří by rádi více domácího jídla, ale neví jak a neznají ty správné (a přitom superjednoduché) postupy.

„Myslím si, že obyčejné domácí vaření bez receptů tu má trochu špatnou pověst. Řada lidí navíc neumí úplné základy a neznají suroviny. Pokaždé musí podrobně sledovat recept a ani tak to někdy nevyjde a vaření jim pak přijde složité. Právě tady by jim mělo Prkýnko pomoct, aby se v kuchyni trochu otrkali a nabrali sebevědomí,“ vysvětluje foodbloger svůj záměr.

ružičková kapusta

Jak to funguje?

Na trhu uvidíte krásnou řepu, mrkev a třeba dýni. Přinesete si je domů, ale vlastně tak nějak úplně nevíte co s nimi. To je přesně ten správný čas pro Prkýnko! Otevřete stránku, kliknete na vybranou zeleninu a necháte se inspirovat. Věděli jste například, že červenou řepu si můžete dát klidně i za syrova? Pan Cuketka to ví, a tak vám prozradí, jak řepu co nejlépe nakrájet a v čem ji marinovat, abyste se olizovali až za ušima.

„Na Prkýnku postupně projedu nejrůznější suroviny včetne luštěnin, sladkovodních ryb i masa. Zeleninu jsem ale vybral na začátek, protože mi v Česku přijde nejvíc podceňovaná. Málo ji známe a málo i jíme. To bych chtěl určitě změnit,“ plánuje Martin Kuciel, který jako pan Cuketka bloguje už od roku 2006 o všem, co se na české gastroscéně šustne. 

Co pan Cuketka vaří právě teď?

„Poslední dobou mě baví zeleninové topinky, které fungují na bílém i celozrnném chlebu. Na opečený chléb přijde grilovaná nebo i čerstvá zelenina, pyré z lilku nebo paprik a v bohatější verzi i vajíčko naměkko. Ochucuju octovou zálivkou a bylinkami. Je z toho báječný snack nebo lehká večeře. Anebo chlebové saláty, kde zpracuju starý chléb. Rád v takových salátech kombinuju čerstvou a vařenou zeleninu. Křupavé chlebové krutony a rajčata jsou ale základ,“ prozradil nám své aktuální oblíbence bloger. Možná je dnes ten správný čas, abyste je ochutnali taky. Mrkněte na Prkynko.cz.

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit