České selátko s italskou chutí
Majitel liberecké firmy Jiří Polák se rozhodl vyjít vstříc pražským labužníkům, kteří od něj pečené sele objednávali v hojném množství. Otevřel pro ně proto pražskou provozovnu v Michli. Láká nejen na vypečené masíčko, ale také na domácí chléb a škvarky. Vepřovou specialitu si oblíbila i naše redaktorka Katka Švejdová, které lahůdka poprvé učarovala při cestování s Apetitem: „Pečené selátko jsem ochutnala v restauraci U Poláků v Liberci a jeho výtečná chuť mi připomněla moji zamilovanou Itálii. Pan Polák mi pak objasnil, že opravdu vychází z italské lahůdkové vepřové pečeně jménem porchetta, na niž mu svůj speciální recept svěřil jeden italský kuchař.“
Poctivé a domácí
Nechte se okouzlit i vy. Vybírat můžete mezi tradičním staročeským pečeným selátkem s kmínem a česnekem a pečeným rolovaným selátkem, které je ovoněné jižním kořením. Obě vám budou chutnat teplá i studená. Polákovi vám k němu nabídnou také čerstvý domácí chléb a poctivé škvarkové sádlo. Novou provozovnu najdete v ulici Michelská 3/9 v Praze 4. Objednávat můžete na www.peceneselatko.cz.