Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené selátko od Poláků nyní koupíte také v Praze

Pečené selátko od Poláků nyní koupíte také v Praze
sdílet:
Plánujete velkou rodinnou oslavu nebo podnikový večírek a chcete pohostit něčím opravdu výjimečným? V Praze nyní můžete koupit pečené selátko od Poláků, které chválí i redaktorka Apetitu Katka Švejdová. Díky nové pražské provozovně tak pro něj konečně pražští gurmáni nemusejí jezdit až do Liberce.

České selátko s italskou chutí


Majitel liberecké firmy Jiří Polák se rozhodl vyjít vstříc pražským labužníkům, kteří od něj pečené sele objednávali v hojném množství. Otevřel pro ně proto pražskou provozovnu v Michli. Láká nejen na vypečené masíčko, ale také na domácí chléb a škvarky. Vepřovou specialitu si oblíbila i naše redaktorka Katka Švejdová, které lahůdka poprvé učarovala při cestování s Apetitem: „Pečené selátko jsem ochutnala v restauraci U Poláků v Liberci a jeho výtečná chuť mi připomněla moji zamilovanou Itálii. Pan Polák mi pak objasnil, že opravdu vychází z italské lahůdkové vepřové pečeně jménem porchetta, na niž mu svůj speciální recept svěřil jeden italský kuchař.“

 

 

Poctivé a domácí


Nechte se okouzlit i vy. Vybírat můžete mezi tradičním staročeským pečeným selátkem s kmínem a česnekem a pečeným rolovaným selátkem, které je ovoněné jižním kořením. Obě vám budou chutnat teplá i studená. Polákovi vám k němu nabídnou také čerstvý domácí chléb a poctivé škvarkové sádlo. Novou provozovnu najdete v ulici Michelská 3/9 v Praze 4. Objednávat můžete na www.peceneselatko.cz.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...