Ve starých rodinných sešitech jsme hledali milované tradiční druhy cukroví a zároveň jsme pátrali po něčem novém, neotřelém a taky vtipném. Nakonec pro vás máme hned dvadsetdevět receptů, které nás letos nadchly nejvíc.
Zatímco vy si v září ještě užíváte teplých dní, naše redakce už přemýšlí o prosincovém čísle a receptech na cukroví. Průběh je rok co rok stejný – vytáhneme sešity po maminkách a babičkách, přineseme hromady českých i zahraničních kuchařek a hledáme v nich recepty na cukroví, které pak v naší redakční kuchyni zkoušíme a ladíme… Začátkem října už totiž musíme mít jasno v tom, s čím se vám pochlubíme, abyste se potom o Vánocích mohli chlubit zase vy.
Náš výběr pro rok 2012 je přesně takový, jaký chceme, aby byl Apetit. Nadčasový a světový (jako jsou makronky nebo florentinky), tradiční (jako vanilkové rohlíčky nebo išelské dortíčky), a přitom snadný, chutný a zábavný (třeba jako skořicoví sněhuláci). Devatero cukroví, bez kterého se letos prostě neobejdete, najdete v prosincovém Apetitu. Užijte si pečení s námi!