0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečte s námi světové dezerty

láva cake
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Cupcake, sachr, tiramisu, makronky, cheesecake… Dnes vychází nový Apetit speciál. Máme pro vás 113 sladkých nápadů, ze kterých se vám zatočí hlava.

Chceme, aby váš život byl sladký, a tak jsme pro vás připravili Apetit speciál Světové dezerty.

Vezmeme vás do francouzské cukrárny na rafinované výtvory cukrářských mistrů, které obdivuje a mlsá celý svět. Až ochutnáte křehké makronky, nadýchané suflé, čokoládový fondant s horkým srdcem nebo exkluzivní crème brûlée, podlehnete jim taky! 

Nebo se s námi raději vydáte na výlet do Itálie? Zdejší cukráři se se svými oblíbenými přísadami netají. Mascarpone, smetana, káva, ricotta, limoncello – z těch se vyrábějí ta nejlahodnější dolci, italské dezerty. Se sladkými a opojnými dobrotami je dolce vita na dosah.

mini pavlova s levandulí

Rozhodli jsme se vyvrátit hanebné pomluvy o nevalné kvalitě britských cukrářských výtvorů. Až ochutnáte všechny báječně jednoduché dezerty s voňavým kořením a spoustou alkoholu, které se narodily v náručí britské monarchie, budete muset uznat, že jsou úžasné. Třeba takový opilý trifle plný vanilkového krému a ovoce je neodolatelně jedlý.

Sladkosti z Nového světa v mnohém připomínají hollywoodské filmy – jsou mámivě sladké a stylově načančané jako sukně amerických krásek z padesátých let. Ale především jsou to nestárnoucí evergreeny – cheesecakem počínaje a nejslavnějším americkým jablečným pájem konče.

Sladkosti našich nejbližších sousedů se velice podobají těm, které pekly a stále pečou naše (pra)babičky: jsou z poctivého těsta a plněné vším, co máme rádi – čerstvým ovocem, domácím džemem, mákem anebo tvarohem. Tohle zabírá vždy a na každého.

mřížkový koláč s marmeládou

Kromě toho vám naše redakce představí sladkosti svého srdce a prozradí spoustu lahůdkových tipů. Apetit speciál Světové dezerty koupíte od středy 30. dubna. Pečte s námi dobroty, ať je váš život sladký!

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč