0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečte s námi světové dezerty

láva cake
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Cupcake, sachr, tiramisu, makronky, cheesecake… Dnes vychází nový Apetit speciál. Máme pro vás 113 sladkých nápadů, ze kterých se vám zatočí hlava.

Chceme, aby váš život byl sladký, a tak jsme pro vás připravili Apetit speciál Světové dezerty.

Vezmeme vás do francouzské cukrárny na rafinované výtvory cukrářských mistrů, které obdivuje a mlsá celý svět. Až ochutnáte křehké makronky, nadýchané suflé, čokoládový fondant s horkým srdcem nebo exkluzivní crème brûlée, podlehnete jim taky! 

Nebo se s námi raději vydáte na výlet do Itálie? Zdejší cukráři se se svými oblíbenými přísadami netají. Mascarpone, smetana, káva, ricotta, limoncello – z těch se vyrábějí ta nejlahodnější dolci, italské dezerty. Se sladkými a opojnými dobrotami je dolce vita na dosah.

mini pavlova s levandulí

Rozhodli jsme se vyvrátit hanebné pomluvy o nevalné kvalitě britských cukrářských výtvorů. Až ochutnáte všechny báječně jednoduché dezerty s voňavým kořením a spoustou alkoholu, které se narodily v náručí britské monarchie, budete muset uznat, že jsou úžasné. Třeba takový opilý trifle plný vanilkového krému a ovoce je neodolatelně jedlý.

Sladkosti z Nového světa v mnohém připomínají hollywoodské filmy – jsou mámivě sladké a stylově načančané jako sukně amerických krásek z padesátých let. Ale především jsou to nestárnoucí evergreeny – cheesecakem počínaje a nejslavnějším americkým jablečným pájem konče.

Sladkosti našich nejbližších sousedů se velice podobají těm, které pekly a stále pečou naše (pra)babičky: jsou z poctivého těsta a plněné vším, co máme rádi – čerstvým ovocem, domácím džemem, mákem anebo tvarohem. Tohle zabírá vždy a na každého.

mřížkový koláč s marmeládou

Kromě toho vám naše redakce představí sladkosti svého srdce a prozradí spoustu lahůdkových tipů. Apetit speciál Světové dezerty koupíte od středy 30. dubna. Pečte s námi dobroty, ať je váš život sladký!

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit