Cupcake, sachr, tiramisu, makronky, cheesecake… Dnes vychází nový Apetit speciál. Máme pro vás 113 sladkých nápadů, ze kterých se vám zatočí hlava.
Vezmeme vás do francouzské cukrárny na rafinované výtvory cukrářských mistrů, které obdivuje a mlsá celý svět. Až ochutnáte křehké makronky, nadýchané suflé, čokoládový fondant s horkým srdcem nebo exkluzivní crème brûlée, podlehnete jim taky!
Nebo se s námi raději vydáte na výlet do Itálie? Zdejší cukráři se se svými oblíbenými přísadami netají. Mascarpone, smetana, káva, ricotta, limoncello – z těch se vyrábějí ta nejlahodnější dolci, italské dezerty. Se sladkými a opojnými dobrotami je dolce vita na dosah.
Rozhodli jsme se vyvrátit hanebné pomluvy o nevalné kvalitě britských cukrářských výtvorů. Až ochutnáte všechny báječně jednoduché dezerty s voňavým kořením a spoustou alkoholu, které se narodily v náručí britské monarchie, budete muset uznat, že jsou úžasné. Třeba takový opilý trifle plný vanilkového krému a ovoce je neodolatelně jedlý.
Sladkosti z Nového světa v mnohém připomínají hollywoodské filmy – jsou mámivě sladké a stylově načančané jako sukně amerických krásek z padesátých let. Ale především jsou to nestárnoucí evergreeny – cheesecakem počínaje a nejslavnějším americkým jablečným pájem konče.
Sladkosti našich nejbližších sousedů se velice podobají těm, které pekly a stále pečou naše (pra)babičky: jsou z poctivého těsta a plněné vším, co máme rádi – čerstvým ovocem, domácím džemem, mákem anebo tvarohem. Tohle zabírá vždy a na každého.
Kromě toho vám naše redakce představí sladkosti svého srdce a prozradí spoustu lahůdkových tipů. Apetit speciál Světové dezerty koupíte od středy 30. dubna. Pečte s námi dobroty, ať je váš život sladký!