Pivní gurmánství na Prague Food Festivalu

Pivní gurmánství na Prague Food Festivalu
sdílet:
V neděli 30. května se v rámci festivalu můžete zúčastnit Mistrovství České republiky v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois. Těšte se na špičkovou gastronomii v kombinaci s pivem.

Mistrovství ČR v točení a servírování Stella Artois


Dvacet nejlepších provozoven, které čepují ležák Stella Artois, vyslalo své barmany, aby soutěžili v točení a servírování tohoto prémiového piva.

Servírovací rituál skládající se z devíti kroků zahrnuje například správné seříznutí pěny nebo obětování několika prvních kapek piva a zaručuje, že každá sklenice tohoto ležáku je vždy maximálně čerstvá.

Vítěz pojede na finále do Londýna


Vítěz 8. ročníku této soutěže bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále v Londýně. Kromě profesionálních barmanů proběhne také soutěž návštěvníků Prague Food Festivalu a prezentace pivního sommeliérství pod taktovkou obchodního sládka Libora Vávry.

Co k pivu přikusovat


Doporučujeme k pivu Hoegaarden White zkusit chilský Sea Bass se zeleninou a glazé z limet a zázvoru, který vám nabídne Pohlreichovo Café Imperial. K pivu Leffe Brune se báječně hodí dančí Carpaccimi marinované se zeleným pepřem a zeleninou Brunoise v restauraci V Zátiší. Ležák Stella Artois skvěle vynikne s BBQ kuřetem a asijským kořením z nabídky restaurace Zinc hotelu Hilton Old Town. A pokud přijedete svým vozem či na kole, dejte si Stellu Artois nealko třeba s kuřecím salátem z restaurace Buddha-Bar.

Galerie pivního gurmánství


Jediný zastřešený prostor v areálu Prague Food Festivalu nabízí značkovou restauraci Potrefená Husa, pět značek točených piv (Stella Artois, Hoegaarden, Leffe, Staropramen Světlý a Staropramen Granát) a pravidelné prezentace pivního sommeliérství. Obchodní sládci spolu se šéfkuchaři Potrefené Husy vám při nich pomohou proniknout do tajů pivních chutí a poradí vám, které značky se hodí k jakému typu jídla.

Přečtěte si také:



Apetit a Prague food festival
Koktejly a káva na Prague Food Festivalu
Hvězdy na Prague Food Festivalu


Rezervujte si termín na Prague Food Festival


Chuť Andalusie na Prague Food Festivalu


Prague Food Festival a děti


Prague Food Festival a víno
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit