0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plzeňský Apetit Festival již třetí víkend v květnu

Plzeňský Apetit Festival již třetí víkend v květnu
sdílet:
Již potřetí se uskuteční gurmánský festival, který do Plzně přiveze spoustu známých tváří, ale také exotická i tradiční menu.

Letošní ročník plzeňského Apetit Festivalu se koná 18. a 19. května 2013 v parku u nákupního střediska Plzeň Plaza. Ze známých kuchařů vystoupí například Kluci v akci Ondřej Slanina a Filip Sajler, Roman Vaněk z pořadu Peklo na talíři, držitel michelinské hvězdy Ondřej Sahajdák a tradičně i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a jiní čeští kuchařští mistři. Kromě nich se návštěvníkům představí i řada restaurací, barů, kaváren či pivovarů. Přesně patnáct nejlepších restaurací a dvacet nejlepších pivovarů se pak zúčastní soutěže Západočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013. Pro žáky středních škol bude připravena soutěž Vaříme s regionální potravinou.

Festival plný cooking show


Hned první den se můžete těšit na přípravu prvního menu Zdeňka Pohlreicha, jehož součástí bude například makrela s mandlovou krustou s pyré z paprik a fenyklu nebo tagliolini s citronem a bazalkou. Součástí odpoledního druhého menu budou zas tmavá masa, flank steak a vepřová kotleta. V neděli vás čeká Ondřej Slanina, který vás naučí připravit jahody s kozím sýrem, rukolou a malinovým dresinkem, nebo Ondřej Sahajdák s třeboňským kaprem a hovězím tataráčkem. Odvážlici, dávejte pozor – ještě tentýž den máte šanci ochutnat hmyzí menu Petra Ocknechta, a to naslano i nasladko! V rámci doprovodného zábavního programu vystoupí hned několik kapel a skupina komiků z pořadu Na stojáka.

Vstupenky jsou k dispozici pouze na kase před vchodem do areálu, a to za 50 Kč na jeden festivalový den. Pro více informací navštivte www.apetitfestival.cz.

Připravila Nikita Rybová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč