Plzeňský Apetit Festival již třetí víkend v květnu

sdílet:
Již potřetí se uskuteční gurmánský festival, který do Plzně přiveze spoustu známých tváří, ale také exotická i tradiční menu.

Letošní ročník plzeňského Apetit Festivalu se koná 18. a 19. května 2013 v parku u nákupního střediska Plzeň Plaza. Ze známých kuchařů vystoupí například Kluci v akci Ondřej Slanina a Filip Sajler, Roman Vaněk z pořadu Peklo na talíři, držitel michelinské hvězdy Ondřej Sahajdák a tradičně i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a jiní čeští kuchařští mistři. Kromě nich se návštěvníkům představí i řada restaurací, barů, kaváren či pivovarů. Přesně patnáct nejlepších restaurací a dvacet nejlepších pivovarů se pak zúčastní soutěže Západočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013. Pro žáky středních škol bude připravena soutěž Vaříme s regionální potravinou.

Festival plný cooking show


Hned první den se můžete těšit na přípravu prvního menu Zdeňka Pohlreicha, jehož součástí bude například makrela s mandlovou krustou s pyré z paprik a fenyklu nebo tagliolini s citronem a bazalkou. Součástí odpoledního druhého menu budou zas tmavá masa, flank steak a vepřová kotleta. V neděli vás čeká Ondřej Slanina, který vás naučí připravit jahody s kozím sýrem, rukolou a malinovým dresinkem, nebo Ondřej Sahajdák s třeboňským kaprem a hovězím tataráčkem. Odvážlici, dávejte pozor – ještě tentýž den máte šanci ochutnat hmyzí menu Petra Ocknechta, a to naslano i nasladko! V rámci doprovodného zábavního programu vystoupí hned několik kapel a skupina komiků z pořadu Na stojáka.

Vstupenky jsou k dispozici pouze na kase před vchodem do areálu, a to za 50 Kč na jeden festivalový den. Pro více informací navštivte www.apetitfestival.cz.

Připravila Nikita Rybová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit