Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto bez trouby aneb Podlehněte kouzlu nepečených dortů

Léto bez trouby aneb Podlehněte kouzlu nepečených dortů
sdílet:

Nepečené dorty jsou zpravidla oblíbené pro svou snadnou přípravu a chutný výsledek, který potěší mnoho strávníků. Není to však pouze o dortech typu tiramisu. Svého dortového favorita si v receptech bez pečení najde každý. A pokud nejste fanoušci smetanových dortů, i pro vás máme spoustu zajímavých tipů.

Vytvořit krásný a chutný dort je dílo hodné profesionálních cukrářů. Několikapatrové dorty zaberou při přípravě i několik dní a při jejich tvoření nesmíme opomenout důležitá pravidla a zásady. 

  • Patříte-li mezi milovníky dortů, tak právě pro vás edice Apetit připravila kuchařku Dorty a dezerty, ve které najdete všechny důležité informace týkající se přípravy sladkých dobrot.

Pro svou jednoduchou přípravu se těší zasloužené oblibě dorty nepečené. Stačí jen dopředu počítat s časem na ztuhnutí v lednici, v mnoha případech je ideální začít den předem a nechat dort ztuhnout přes noc.   

Tiramisu jako král nepečených lahůdek

Ten správný impuls k tvorbě nepečených dortů dostáváme především v létě, kdy jsme obklopeni pestrým výběrem čerstvého ovoce. Není však důvod, proč si nevychutnat sladkou porci nepečeného dezertu i na podzim nebo v zimě.

  • U smetanových i pudinkových dortů je důležité klást důraz na správný poměr ingrediencí, aby dort ztuhl a byl dostatečně hutný.
  • Ke ztuhnutí si můžete pomoct i želatinou.

 

Skryt pre seznam

Jako jeden z prvních nepečených dezertů musíme zmínit italské tiramisu. Než se pustíte do jeho přípravy, podívejte se na náš návod Jak na dokonalé tiramisu a vyzkoušejte si naše oblíbené jahodové tiramisu s výrazným pomerančovým aroma podtrhujícím ovocnou chuť.

Patříte-li mezi milovníky smetanových dortů, pak tu pro vás máme dort na míru. Řeč je o dortu s malinami a bazalkovým cukrem, který je bezesporu hrdým konkurentem pečených dortů určených ke slavnostním příležitostem.

  • U malin ještě zůstaneme a tentokrát stačí použít zásoby z mrazáku a spojit je s lehkým tvarohovým krémem. Tento malinový tvarohový dort potěší malé i velké strávníky, svou chutí připomíná malinovou zmrzlinu a tomu se velmi těžko odolává.
  • Nebojte se s mraženým ovocem experimentovat a pusťte se do přípravy rychlého a chutného ovocného dortu, který hýří barvami lesního ovoce, a na jeho přípravu vám postačí půl hodiny času.

Jak je z přípravy nepečených dortů často patrné, jejich korpus a základ zpravidla tvoří rozmačkané sušenky.

Nejčastěji se tato kombinace používá u dortů typu cheesecake a my pro vás máme hned několik receptů na tento původem starořecký dezert v jeho nepečené podobě.

Na závěr jsme si pro vás připravili dort, k jehož přípravě vám postačí jen několik základních ingrediencí a skvěle se hodí také v době sychravého podzimu a sklizně jablíček.

  • Kombinace vařených jablek a vanilkového pudinku je zaručeně jedna z nejlepších a ve spojení s lehkým vyšlehaným krémem posypaným skořicí tvoří chuťově vyvážený sladký dezert.
  • Připravte si nepečený jablečný dort a nechte se unášet sladkou chutí jablek se skořicí. Piškoty oddělující jednotlivá patra jsou příjemně vláčné a plné chuti nasáklé z jablečno-vanilkového pudinku. 

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...