Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto bez trouby aneb Podlehněte kouzlu nepečených dortů

17. 10. 2020
Léto bez trouby aneb Podlehněte kouzlu nepečených dortů

Nepečené dorty jsou zpravidla oblíbené pro svou snadnou přípravu a chutný výsledek, který potěší mnoho strávníků. Není to však pouze o dortech typu tiramisu. Svého dortového favorita si v receptech bez pečení najde každý. A pokud nejste fanoušci smetanových dortů, i pro vás máme spoustu zajímavých tipů.

Vytvořit krásný a chutný dort je dílo hodné profesionálních cukrářů. Několikapatrové dorty zaberou při přípravě i několik dní a při jejich tvoření nesmíme opomenout důležitá pravidla a zásady. 

  • Patříte-li mezi milovníky dortů, tak právě pro vás edice Apetit připravila kuchařku Dorty a dezerty, ve které najdete všechny důležité informace týkající se přípravy sladkých dobrot.

Pro svou jednoduchou přípravu se těší zasloužené oblibě dorty nepečené. Stačí jen dopředu počítat s časem na ztuhnutí v lednici, v mnoha případech je ideální začít den předem a nechat dort ztuhnout přes noc.   

Tiramisu jako král nepečených lahůdek

Ten správný impuls k tvorbě nepečených dortů dostáváme především v létě, kdy jsme obklopeni pestrým výběrem čerstvého ovoce. Není však důvod, proč si nevychutnat sladkou porci nepečeného dezertu i na podzim nebo v zimě.

  • U smetanových i pudinkových dortů je důležité klást důraz na správný poměr ingrediencí, aby dort ztuhl a byl dostatečně hutný.
  • Ke ztuhnutí si můžete pomoct i želatinou.

 

Jako jeden z prvních nepečených dezertů musíme zmínit italské tiramisu. Než se pustíte do jeho přípravy, podívejte se na náš návod Jak na dokonalé tiramisu a vyzkoušejte si naše oblíbené jahodové tiramisu s výrazným pomerančovým aroma podtrhujícím ovocnou chuť.

Patříte-li mezi milovníky smetanových dortů, pak tu pro vás máme dort na míru. Řeč je o dortu s malinami a bazalkovým cukrem, který je bezesporu hrdým konkurentem pečených dortů určených ke slavnostním příležitostem.

  • U malin ještě zůstaneme a tentokrát stačí použít zásoby z mrazáku a spojit je s lehkým tvarohovým krémem. Tento malinový tvarohový dort potěší malé i velké strávníky, svou chutí připomíná malinovou zmrzlinu a tomu se velmi těžko odolává.
  • Nebojte se s mraženým ovocem experimentovat a pusťte se do přípravy rychlého a chutného ovocného dortu, který hýří barvami lesního ovoce, a na jeho přípravu vám postačí půl hodiny času.

Malinový tvarohový dort

Malinový tvarohový dort

< 60 min
3.9(102x)
Přečíst recept

Jak je z přípravy nepečených dortů často patrné, jejich korpus a základ zpravidla tvoří rozmačkané sušenky.

Nejčastěji se tato kombinace používá u dortů typu cheesecake a my pro vás máme hned několik receptů na tento původem starořecký dezert v jeho nepečené podobě.

Na závěr jsme si pro vás připravili dort, k jehož přípravě vám postačí jen několik základních ingrediencí a skvěle se hodí také v době sychravého podzimu a sklizně jablíček.

  • Kombinace vařených jablek a vanilkového pudinku je zaručeně jedna z nejlepších a ve spojení s lehkým vyšlehaným krémem posypaným skořicí tvoří chuťově vyvážený sladký dezert.
  • Připravte si nepečený jablečný dort a nechte se unášet sladkou chutí jablek se skořicí. Piškoty oddělující jednotlivá patra jsou příjemně vláčné a plné chuti nasáklé z jablečno-vanilkového pudinku. 

Zdroj informací: časopis Apetit

Sdílet článek

Nepečené dezerty Rychlé dezerty Čokoládové dezerty Francouzská cukrařina

Související články