Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podzim na Spektru patří vaření!

Podzim na Spektru patří vaření!
sdílet:
Pokud máte raději obrázky než text a na jídlo se raději koukáte, než si o něm čtete, pak vás určitě potěší, že na kanálu Spektrum odstartovaly hned dva nové pořady o vaření. Světoznámý kuchař a restauratér Billy Granger vás zavede do Austrálie a seznámí s tamními recepty v pořadu Billova neposedná vařečka. Pak se na vás chystá také známý šéfkuchař bez čepice, Jamie Oliver. Ten se chystá svět gastronomie přímo ovládnout. V jeho pořadu Jamieho vláda nad jídlem se máte opravdu na co těšit.

Billova neposedná vařečka – sobota a neděle po 17. hodině na Spektrum TV
Australský televizní kuchař kanálu Spektrum dnes už vlastní několik restaurací a je mezinárodně uznávaným autorem kuchařských knih. Pochází z Melbourne a již od mládí se zajímal o přípravu pokrmů. Donutila ho k tomu jeho maminka, která dle jeho slov vařila opravdu hrozně. Láska k vaření propukla naplno v Sydney, kde si při umělecké škole přivydělával i jako číšník a měl možnost nakouknout do kuchyně a ochutnávat.

Na počátku jeho velkého úspěchu stála ‚míchaná vejce‘, která připravoval svým postupem se smetanou a na která dodnes lidé stojí frontu kolem obytného bloku s kavárnou, aby si je mohli dopřát. Diváci televize Spektrum mohli být dosud jeho hosty pouze prostřednictvím třináctidílného seriálu. Bill si ale nyní umanul, že obecenstvu přiblíží svou rodnou vlast. A tak s ním tentokrát můžeme nejen vařit, ale i cestovat po Austrálii, přičemž po zhlédnutí všech sedmi dílů nového cyklu budou naše kulinářské znalosti obohaceny o více než 40 receptů.

Jamieho vláda nad jídlem – sobota a neděle po 12. hodině na Spektrum TV
Britský televizní kuchař Jamie Oliver si získal srdce televizních diváků nejen svými lahodnými pokrmy, ale zejména svou osobností a pohodovým přístupem k vaření. Poprvé se setkal s kamerou v pořadu o River Café, kde tehdy pracoval. Celý štáb jednoduše okouzlil a nabídky na vlastní pořad se jen hrnuly. Jamieho kouzlo tkví v tom, že vaří jednoduše a s obrovským nadšením. Všechno u něj vždycky vypadá tak nějak nedbale a mimochodem, díky čemuž mají všichni pocit, že umějí vařit už jen tím, že se na Jamieho dívají. Jeho značkou jsou rozcuchané vlasy, trochu roztrhané džíny, ošoupané tenisky, kostkovaná košile. Je okouzlující, protože je úplně normální.

Zatímco se Jamie pokoušel reformovat gastronomickou nabídku anglických školních jídelen, přišel na to, že problém je závažnější, než si původně myslel. Nejen školní jídelny mohou totiž za to, že ve Velké Británii – a prakticky všude v Evropě – vzrůstá počet dětí s tělesnou nadváhou. Zejména na venkově je velmi častý jevem, že děti jedí hotová jídla nebo polotovary, po kterých se rapidně tloustne. Proto se Jamie rozhodl, že založí hnutí, které se bude snažit docílit toho, aby matky denně dávaly na stůl rodiny čerstvě připravené pokrmy. A chce přesvědčit i vás, že jde i za málo peněz vařit rychle, a přitom chutně, zdravě a výživně.

Více na www.spektrumtv.cz

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč