0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévky a omáčky – kurz vaření

Polévky a omáčky – kurz vaření
sdílet:
Také vám babička říkala, že polévka je grunt? Omáčka zase umí dovést celý pokrm k dokonalosti. Pokud si nejste v těchto kuchařských disciplínách úplně jistí, vyrazte na kurz vaření.

Naučíte se upražit světlou i tmavou jíšku, uvařit silný masový vývar i hladce krémové polévky. Dozvíte se, jak připravovat masové a zeleninové vložky do polévek. A šéfkuchař Radek Kašpárek vám prozradí, jak kombinovat jednotlivé omáčky s různými druhy masa, zeleniny a příloh. Kurz je rozdělen do dvou lekcí, můžete navštívit také každou zvlášť.

Výběr z menu kurzu – polévky:


  • Kachní kaldoun s bylinkovými knedlíčky
  • Tradiční kulajda s čerstvými liškami a zastřeným vejcem
  • Rybí polévka na provensálský způsob

Výběr z menu kurzu – omáčky:


  • Holandská omáčka
  • Burgundská omáčka
  • Zadělávaná hříbková omáčka

Co:
Kurz vaření   
Kdy: 2. a 3. listopadu 2010
Kde: Ola Kala, Korunní 115, Praha 3
Za kolik: 5800 Kč
Info: www.olakala.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč