Také vám babička říkala, že polévka je grunt? Omáčka zase umí dovést celý pokrm k dokonalosti. Pokud si nejste v těchto kuchařských disciplínách úplně jistí, vyrazte na kurz vaření.
Naučíte se upražit světlou i tmavou jíšku, uvařit silný masový vývar i hladce krémové polévky. Dozvíte se, jak připravovat masové a zeleninové vložky do polévek. A šéfkuchař Radek Kašpárek vám prozradí, jak kombinovat jednotlivé omáčky s různými druhy masa, zeleniny a příloh. Kurz je rozdělen do dvou lekcí, můžete navštívit také každou zvlášť.
Výběr z menu kurzu – polévky:
- Kachní kaldoun s bylinkovými knedlíčky
- Tradiční kulajda s čerstvými liškami a zastřeným vejcem
- Rybí polévka na provensálský způsob
Výběr z menu kurzu – omáčky:
- Holandská omáčka
- Burgundská omáčka
- Zadělávaná hříbková omáčka
Co: Kurz vaření
Kdy: 2. a 3. listopadu 2010
Kde: Ola Kala, Korunní 115, Praha 3
Za kolik: 5800 Kč
Info: www.olakala.cz