0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polívková smršť opět na Andělu!

Polívková smršť
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Již popáté bude patřit ve dnech 20. - 24. února mezi 10:00 – 19:00 pěší zóna na Andělu předním českým kuchařům, výborným polévkám a dobré věci! Pokud přijdete hned v pondělí 20. února, můžete si dát "První polévku na světě, která léčí mrtvici".

Neurolog MUDr. Ondřej Fiala z INEP určil ingredience, které fungují jako nejlepší prevence mrtvice a Marek Fichtner z Augustine Restaurant z nich poté sestavil recept a uvařil polévku.

Polívková smršť

Pondělí 20. února

"První polévka, která léčí mrtvici": Marek Fichtner z Augustine Restaurant – Cizrnová se šafránem
Sezio Restaurant - Bramboračka

Úterý 21. února

Roman Paulus z Radisson Blu Alcron - Bramboro - pórkový krém
Sezio Restaurant - Cibulačka

Středa 22. února

Jan Wiesner z hotelu Marriot – Dýňová polévka
Sezio Restaurant – Tomatová z pečených rajčat s bazalkou

Čtvrtek 23. února

Patrik Šándor z Umami Sushi – Thajská s kuřecím masem
Jan Hatchbach z Panorama hotel Prague – Dršťková z hlívy ústřičné
Antony Kulehsa z Etnosvět restaurace – Čočková polévka

Pátek 24. února

Marek Šáda z restaurace Mlýnec – Celerový krém

Koupí polévky si nejen pochutnáte a uděláte něco pro sebe a své zdraví, ale i přispějete lidem po cévních a mozkových příhodách, kteří si rehabilitaci v centru ERGO Aktiv nemohou spolufinancovat sami.

Z Polívkové smršti se stal fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. Smršť dokonce získala 1. místo Fóra dárců v kategorii Veřejná sbírka 2015. Jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát některou ze skvělých polévek, na stánku si kupte plátěnou tašku s příběhy klientů ERGO Aktiv nebo pošlete DMS za 30 Kč ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na tel. číslo 87 777.

Záštitu nad Polívkovou smrští převzala Městská část Praha 5 v čele se starostou MUDr. Radkem Klímou.

Více najdete na www.facebook.com/ergoaktiv.cz a na www.polivkovasmrst.cz

Související články

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč