Již popáté bude patřit ve dnech 20. - 24. února mezi 10:00 – 19:00 pěší zóna na Andělu předním českým kuchařům, výborným polévkám a dobré věci! Pokud přijdete hned v pondělí 20. února, můžete si dát "První polévku na světě, která léčí mrtvici".
Neurolog MUDr. Ondřej Fiala z INEP určil ingredience, které fungují jako nejlepší prevence mrtvice a Marek Fichtner z Augustine Restaurant z nich poté sestavil recept a uvařil polévku.
Pondělí 20. února
"První polévka, která léčí mrtvici": Marek Fichtner z Augustine Restaurant – Cizrnová se šafránem
Sezio Restaurant - Bramboračka
Úterý 21. února
Roman Paulus z Radisson Blu Alcron - Bramboro - pórkový krém
Sezio Restaurant - Cibulačka
Středa 22. února
Jan Wiesner z hotelu Marriot – Dýňová polévka
Sezio Restaurant – Tomatová z pečených rajčat s bazalkou
Čtvrtek 23. února
Patrik Šándor z Umami Sushi – Thajská s kuřecím masem
Jan Hatchbach z Panorama hotel Prague – Dršťková z hlívy ústřičné
Antony Kulehsa z Etnosvět restaurace – Čočková polévka
Pátek 24. února
Marek Šáda z restaurace Mlýnec – Celerový krém
Koupí polévky si nejen pochutnáte a uděláte něco pro sebe a své zdraví, ale i přispějete lidem po cévních a mozkových příhodách, kteří si rehabilitaci v centru ERGO Aktiv nemohou spolufinancovat sami.
Z Polívkové smršti se stal fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. Smršť dokonce získala 1. místo Fóra dárců v kategorii Veřejná sbírka 2015. Jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát některou ze skvělých polévek, na stánku si kupte plátěnou tašku s příběhy klientů ERGO Aktiv nebo pošlete DMS za 30 Kč ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na tel. číslo 87 777.
Záštitu nad Polívkovou smrští převzala Městská část Praha 5 v čele se starostou MUDr. Radkem Klímou.
Více najdete na www.facebook.com/ergoaktiv.cz a na www.polivkovasmrst.cz