0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polívková smršť opět na Andělu!

Polívková smršť
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Již popáté bude patřit ve dnech 20. - 24. února mezi 10:00 – 19:00 pěší zóna na Andělu předním českým kuchařům, výborným polévkám a dobré věci! Pokud přijdete hned v pondělí 20. února, můžete si dát "První polévku na světě, která léčí mrtvici".

Neurolog MUDr. Ondřej Fiala z INEP určil ingredience, které fungují jako nejlepší prevence mrtvice a Marek Fichtner z Augustine Restaurant z nich poté sestavil recept a uvařil polévku.

Polívková smršť

Pondělí 20. února

"První polévka, která léčí mrtvici": Marek Fichtner z Augustine Restaurant – Cizrnová se šafránem
Sezio Restaurant - Bramboračka

Úterý 21. února

Roman Paulus z Radisson Blu Alcron - Bramboro - pórkový krém
Sezio Restaurant - Cibulačka

Středa 22. února

Jan Wiesner z hotelu Marriot – Dýňová polévka
Sezio Restaurant – Tomatová z pečených rajčat s bazalkou

Čtvrtek 23. února

Patrik Šándor z Umami Sushi – Thajská s kuřecím masem
Jan Hatchbach z Panorama hotel Prague – Dršťková z hlívy ústřičné
Antony Kulehsa z Etnosvět restaurace – Čočková polévka

Pátek 24. února

Marek Šáda z restaurace Mlýnec – Celerový krém

Koupí polévky si nejen pochutnáte a uděláte něco pro sebe a své zdraví, ale i přispějete lidem po cévních a mozkových příhodách, kteří si rehabilitaci v centru ERGO Aktiv nemohou spolufinancovat sami.

Z Polívkové smršti se stal fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. Smršť dokonce získala 1. místo Fóra dárců v kategorii Veřejná sbírka 2015. Jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát některou ze skvělých polévek, na stánku si kupte plátěnou tašku s příběhy klientů ERGO Aktiv nebo pošlete DMS za 30 Kč ve tvaru DMS CHUTKZIVOTU na tel. číslo 87 777.

Záštitu nad Polívkovou smrští převzala Městská část Praha 5 v čele se starostou MUDr. Radkem Klímou.

Více najdete na www.facebook.com/ergoaktiv.cz a na www.polivkovasmrst.cz

Související články

5 večeří: syté zimní polévky
  • Tipy a triky

5 večeří: syté zimní polévky

Máme pro vás pět oblíbených polévek ze zimní zeleniny, které vás zaručeně zasytí a prohřejí od hlavy až k patě. ...
5× podzimní krémová polévka
  • Tipy a triky

5× podzimní krémová polévka

Jsou hřejivé a svojí hedvábnou strukturou vás přímo pohladí. Krémové polévky jsou nejlepší právě teď, když venku fouká studený vítr a vy se potřebujete něčím zahřát a zasytit....
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit