0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ponořte se do světa šampaňského

Ponořte se do světa šampaňského
sdílet:
5.–6. listopadu | Třetí ročník úžasně perlivého festivalu Grand Jour de Champagne proběhne opět v Praze v Obecním domě. Patronem je stejně jako loni Richard Juhlin, světoznámý sommeliérský guru z Champagne. Grand Jour de Champagne je nejen přehlídkou výborného vína, se kterým se hned tak nepotkáte, ale také oslavou gastronomie. Máme se opět na co těšit! „Účastnil jsem se obou předchozích ročníků Grand Jour de Champagne a myslím si, že letošní třetí ročník bude kromě prezentace nejlepších šumivých vín světa také nezapomenutelným kulturním zážitkem. Doufám, že přispěji coby fundovaný průvodce,“ těší se Libor Bouček.

Co: Grand Jour de Champagne
Kdy: Čtvrtek 5. a pátek 6. listopadu 2009
Kde: Obecní dům, nám. Republiky 5, Praha 1
Info: www.champagne-grandjour.cz

Druhý ročník Grand Jour de Champagne navštívilo téměř tisíc hostů, své skvosty předvedlo dvacet champagne domů a partneři akce ukázali vše, co k champagne neodmyslitelně patří. Vždyť champagne není pouze nápoj; jde o snoubení slavnostní atmosféry, elegantního skla a vybraných lahůdek. Champagne se stalo symbolem luxusu v tom nejlepším slova smyslu. Kdo nezažil Grand Jour de Champagne, bude mít jedinečnou příležitost okusit, jaké prožitky tento nápoj přináší. Na loňském druhém ročníku představil Richard Juhlin svou novou publikaci Champagne Guide 2009 a ani letos nebude v Obecním domě tento světoznámý sommeliér chybět. Tento ročník bude ještě atraktivnější než předchozí, hlavní exhibice proběhne ve Smetanově síni, chybět nebude doprovodný program, výstava fotografií a mnoho dalšího. Tváří akce je stejně jako v předchozích ročnících známý moderátor a milovník champagne Libor Bouček.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč