0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poznejte víno zblízka. Na Festivalu otevřených sklepů

Poznejte víno zblízka. Na Festivalu otevřených sklepů
sdílet:
Za vínem vyrazte o víkendu na jih Slovácka. Vinné sklípky v regionu Podluží se otevřou všem, které láká folklor a víno této jihomoravské oblasti.

Již počtvrté se letos otevřou sklípky a sklepy vinařů na jižní Moravě. První oblast, která o víkendu představí svá vína a kulturu, je Podluží na jihu Slovácké vinařské podoblasti. Známí i méně známí vinaři se představí v obcích Moravská Nová Ves, Prušánky, Hrušky a Nový Poddvorov. Vedle Ryzlinku rýnského, Rulandského bílého a šedého a Frankovky je region proslulý odrůdou Cabernet Moravia, kterou vyšlechtil místní vinař a šlechtitel Lubomír Glos. Díky festivalu ochutnáte vína ze sklizně roku 2011, která slibuje velmi zajímavé výsledky. Přijďte je srovnat s předchozími ročníky.

Sklepy se v obcích Moravská Nová Ves, Prušánky, Hrušky a Nový Poddvorov otevřou v sobotu 14. dubna od 10 do 21 hodin. V neděli 15. dubna je můžete navštívit od 10 do 15 hodin. Degustaci vín doplní také speciální menu v místních restauracích. Info: www.otevrenesklepy.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč