0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prague Food Festival 2009: záplava jídla, deště i lidí

Prague Food Festival 2009: záplava jídla, deště i lidí
sdílet:
Už od pátečního odpoledne, kdy se návštěvníci největší gastronomické party snažili skloubit boj s deštěm, držení deštníku a ochutnávky, jsme začali uzavírat sázky, jaká bude návštěvnost letošního festivalu. Když se k nám dostalo páteční číslo, nestačili jsme se divit, gumáky, podvlíkačky a pláštěnky v pátek kvůli Prague Food Festivalu obéklo 2800 labužníků. V sobotu pak stačilo o pár kapek deště méně, a počet návštěvníků se zdvojnásobil. Když v neděli vysvitlo sluníčko, bylo na festivalu našlapáno tak, že se stála fronta i na schody.

Prague Food Festival letos proběhl v prostoru od Křižovnického náměstí až po Alšovo nábřeží. Během třídenního svátku jídla jste mohli ochutnat delikatesy české, italské, francouzské, japonské, středozemní, thajské, ale i například košer kuchyně. V nabídce nechyběl pikantní salát ze skleněných nudlí a marinovaných krevet, spišské pirohy plněné uzeným masem, pečená telecí líčka, košer ryba v rosolu, srnčí hřbet či čerstvé ústřice. 

Na Prague Food Festival přišlo 15 000 návštěvníků

V areálu ‚Mezi mosty‘ se nakonec během tří chladných dnů vystřídalo na 15 000 návštěvníků, což je o 3000 více než v loňském roce. Zajímá-li vás, kolik toho snědli, máme jeden příklad za všechny. Restaurace Radisson SAS, Alcron prodala 90 kg lososového pstruha, 80 kg tuňáka, 40 kg chřestu a 900 dezertů. Z nabídky Global Wines bylo prokoštováno asi 1100 lahví vín z celého světa. Z portfolia Nowaco okusili návštěvníci přes 2000 kelímků luxusní zmrzliny Häagen-Dazs a Prima ‚na špejli‘, navíc vysáli na 3000 čerstvých ústřic z Bretaně. Na stánku Interspar se zase zpracovalo 8 tun ovoce a zeleniny pro výrobu unikátních ‚fresh džusů‘.

Součástí doprovodného programu byl i Nestlé Chřest Cup 2009. V odpoledním semifinále se utkalo 8 soutěžících, ve finále změřili své kuchařské síly Norbert Hojda, šéfkuchař restaurace Sovovy Mlýny, a Jan Hlůžek, šéfkuchař hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre, který se nakonec stal historicky druhým vítězem této soutěže.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč