Prague Food Festival letos proběhl v prostoru od Křižovnického náměstí až po Alšovo nábřeží. Během třídenního svátku jídla jste mohli ochutnat delikatesy české, italské, francouzské, japonské, středozemní, thajské, ale i například košer kuchyně. V nabídce nechyběl pikantní salát ze skleněných nudlí a marinovaných krevet, spišské pirohy plněné uzeným masem, pečená telecí líčka, košer ryba v rosolu, srnčí hřbet či čerstvé ústřice.
Na Prague Food Festival přišlo 15 000 návštěvníků
V areálu ‚Mezi mosty‘ se nakonec během tří chladných dnů vystřídalo na 15 000 návštěvníků, což je o 3000 více než v loňském roce. Zajímá-li vás, kolik toho snědli, máme jeden příklad za všechny. Restaurace Radisson SAS, Alcron prodala 90 kg lososového pstruha, 80 kg tuňáka, 40 kg chřestu a 900 dezertů. Z nabídky Global Wines bylo prokoštováno asi 1100 lahví vín z celého světa. Z portfolia Nowaco okusili návštěvníci přes 2000 kelímků luxusní zmrzliny Häagen-Dazs a Prima ‚na špejli‘, navíc vysáli na 3000 čerstvých ústřic z Bretaně. Na stánku Interspar se zase zpracovalo 8 tun ovoce a zeleniny pro výrobu unikátních ‚fresh džusů‘.
Součástí doprovodného programu byl i Nestlé Chřest Cup 2009. V odpoledním semifinále se utkalo 8 soutěžících, ve finále změřili své kuchařské síly Norbert Hojda, šéfkuchař restaurace Sovovy Mlýny, a Jan Hlůžek, šéfkuchař hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre, který se nakonec stal historicky druhým vítězem této soutěže.