Praha se chystá na pivní festival

Praha se chystá na pivní festival
sdílet:
V Letňanech se bude od 14. května konat III. ročník Českého pivního festivalu. Oproti loňskému roku je pro návštěvníky připravena řada novinek.

K největším z nich bude bezesporu patřit ‚stan pivních profesionálů‘, kde budou mít návštěvníci možnost degustovat pěnivý mok pod dohledem odborných pivních sommeliérů. Budou zde také probíhat gastronomické akce typu ‚pivo a sýr‘ či ‚pivo a čokoláda‘. Stan pivních profesionálů bude rovněž jediným místem na festivalu s degustační nabídkou zahraničních piv.

Celkem se představí osmdesát značek čepovaných piv. Výrazně větší bude i nabídka zábavních atrakcí, zejména pro rodiny s dětmi.

Pro nedočkavce je připraveno Expresní pivo

Organizátoři se poučili z předešlých ročníků, a aby se předešlo dlouhému čekání na pivo v některých hodinách, připravili novinku. Jedná se o značky piv, které se v loňském roce nejvíce prodávaly a které letos budou nabízeny specializovaným personálem. V praxi to znamená, že část obsluhy bude roznášet výhradně tato piva, čímž se obslužnost výrazně zrychlí.

Metr piv

Mezi novinky letošního Českého pivního festivalu lze zařadit i metr piv, což je jedenáct klasických půllitrů piva v řadě. Při objednávce metru piv zaplatíte půllitrů pouze deset.

Nakuřovaná a svrchně kvašená piva

Před více než dvěma stoletími se slad sušil na přímém ohni, čímž se kouř přenesený do sladu projevil i v chuti výsledného piva. Vaření nakuřovaných piv se zachovalo v Bavorsku. Z této oblasti se na Českém pivním festivalu objeví na patnáct nakuřovaných piv rozličných pivních stylů.

Weizen – svrchně kvašené pšeničné pivo, které se u nás někdy mylně podává jako kvasnicové. Těšit se můžete na více než dvacet značek bavorských speciálů.

Český pivní festival Praha 2010
Kdy: 14.–30. května 2010
Kde: Letiště Letňany (vedle výstaviště PVA), Praha
Za kolik: Vstup zdarma




Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit