0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prakul otvírá školu čaje

Prakul otvírá školu čaje
sdílet:
Necháváte čaj louhovat dlouho a pak sáček ještě poctivě vymačkáte do hrnku? V Prakulu vás všechny tyto nešvary odnaučí. V prosinci tu totiž startuje Škola čaje, kde se mimo jiné nejen naučíte, jak si správně připravit šálek čaje, ale i se dozvíte, jaké jsou mezi čaji rozdíly, na co si dát při nákupu pozor, a v neposlední řadě ochutnáte i nejrůznější druhy čaje.

Čaj je jako víno, jeho kvalitu neovlivňuje jen zpracování, ale i samotný původ, lokalita, ve které se pěstuje, i to, jak se čajové lístky trhají. Znalci čaje, stejně jako špičkoví sommeliéři, poznají, kde byl čaj vypěstován, jak vysoko, kdy byl sklizen i jak byl zpracován. Jejich práci si můžete vyzkoušet právě v rámci Školy čaje, která bude v Prakulu otevřena už zítra.

Slavnostního zahájení se mimo jiné zúčastní i syn majitele jedné z největších čajových společností světa Dilmah pan Dilhan C. Fernando, který osobně povede velkou zahajovací přednášku o čaji včetně degustace, správného vaření a podávání více než 30 druhů čajů a vysvětlí spojení čaje a moderní gastronomie.

Během tohoto kurzu dojde k první historické degustaci Seasonal Flush Uva Highlands Estate 2011, tedy čaj, který se sbírá jen v určitém období roku (jde jen o pár dnů) a je de facto to nejlepší, co můžete ochutnat. Současně získáte informace o pěstování čaje a jeho původních ortodoxních formách zpracování. Dále se seznámíte s exkluzivními recepturami českého reprezentanta pana Radima Gerlicha, šéfkuchaře ze známé pražské restaurace Aromi, který se v minulém roce utkal v gastronomickém klání The Chefs and the Tea Maker na Srí Lance. V neposlední řadě poznáte další nové cesty přípravy čaje, které bude prezentovat přední nizozemský barman Robert Shinkel ve formě čajových koktejlů.

Kde: Pražský kulinářský institut, Suchdolská 14, Praha 6
Kdy: 24. listopadu od 17 hodin
Doba trvání přednášky a degustace: 4,5 hodiny
Cena: 2500 Kč
 

Připravila Darina Sieglová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč