0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pravda o vejcích

Pravda o vejcích
sdílet:
Zajímá vás, zda tmavší žloutek znamená také lepší vejce?

Ačkoli sytě oranžová barva vaječného žloutku bývá často vyzdvihována, o kvalitě vajec nerozhoduje. Barva se odvíjí od přítomnosti červených a zelených barviv v krmivu. Pokud tedy slepičky dostávají trávu, seno nebo kukuřici, snášejí vejce v tmavší barvě. Barviva však mohou být i uměle přidána do krmných směsí slepic ve velkochovech (například prostřednictvím papriky, měsíčku zahradního či kukuřičného glutenu). Barva žloutku vám tedy neprozradí, co přesně slepice jedla a jak žila. To by vám musel říct jen sám chovatel.

Chcete vyhrát balíček výrobků Božkov včetně lahodného vaječného likéru? Zúčastněte se soutěže zde.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit