0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prazdroj udělil tisící certifikát za péči o pivo

Prazdroj udělil tisící certifikát za péči o pivo
sdílet:
Pankrácká pivnice Na Pláni je 1000. provozovnou certifikovanou za vynikající péči o nejvyšší kvalitu čepovaného piva. Program péče a systém kontroly čepování piva podle stanovených pravidel spustil Plzeňský Prazdroj v českých hospodách v polovině roku 1999.
"Kvalitní piva z Prazdroje čepujeme nejen Na Pláni, ale i v dalších třech pražských restauracích Bredovský dvůr, Antal a Kobyla, které pravidelně obhajují certifikáty za péči o kvalitu piva," řekl majitel restaurace Jan Matuštík.

Podrobná kontrola


Pivovar kontroluje skladování piva, správné tlačné médium, dobře nastavený tlak ve výčepním zařízení, čisté a chladné sklenice, ideální teplotu piva, čepování, pravidelné čištění pivního potrubí a servírování.Vyhovujícím restauracím přiděluje certifikát kvality, který těm nejlepším navíc zajistí slevy na nákup piva.

Historicky první certifikát, podle nějž se mohli pivaři orientovat, získala v roce 1999 legendární staroměstská pivnice U Zlatého Tygra, která jej každoročně obhajuje.

Přísný postih


Pokud provozovny podmínky nesplní, například změní tlačné médium nebo cyklus sanitace, tak jim pivovar certifikát odebere. Ročně to podle mluvčího Przadroje postihne asi 20 hospod.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč