Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Při výběru potravin vsaďte na kvalitu

Při výběru potravin vsaďte na kvalitu
sdílet:
Komerční článek – Pokud upřednostňujete kvalitní potraviny, zbystřete! Na trhu se v poslední době objevila řada zajímavých novinek, které se rozhodně mezi kvalitní potraviny řadí. Splňují totiž přísná kritéria iniciativy Vím, co jím a piju.

Propagace značky Hellmann's.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.


První novinkou je Hellmann’s Kečup se sladidly z rostliny stévie. Na výrobu 100 g kečupu bylo použito 169 g rajčat. Novinka obsahuje díky sladidlům z rostliny stévie o 50 % cukru méně než jiné kečupy Hellmann’s. Steviol-glykosidy z rostliny stévie jsou sladidlo původem z Latinské Ameriky, mající podobnou chuť jako cukr, přibližně 300× vyšší sladivost a zároveň prakticky nulovou energetickou hodnotu. Jde o první kečup, který splňuje kritéria Vím, co jím. Nový Hellmann’s Kečup se sladidly z rostliny stévie koupíte v 450g balení již za 43,90 Kč.



Dalším zajímavým produktem je Flora Gold, která je vyrobena z kvalitních rostlinných olejů. Díky svému složení (70% obsah tuku) se skvěle hodí nejen na mazání, ale také na využití v teplé kuchyni – vaření, restování a pečení. Navíc má vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin, dobrých tuků omega-3 a omega-6 a o 67 % méně nasycených mastných kyselin než máslo. To, spolu s pestrou vyváženou stravou při zdravém životním stylu, přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, a tím pomáhá udržovat vaše srdce zdravé.



 

 

 Iniciativa Vím, co jím a piju, o. p. s.



Iniciativa Vím, co jím a piju působí v České republice od r. 2010. Je součástí mezinárodní organizace The Choices Programme. Na základě laboratorní analýzy a kritérií stanovených Mezinárodním vědeckým výborem uděluje logo „Vím, co jím“ výživově hodnotným potravinám. Usnadňuje tak výběr potravin, které obsahují minimum rizikových živin, jako jsou nasycené a transmastné kyseliny, jednoduchý přidaný cukr a sůl, resp. sodík. V některých kategoriích hodnotí i množství energie a vyšší podíl vlákniny. Mezi výrobce zapojené do iniciativy patří mimo jiné BonaVita, LE&CO, Italat, REJ, Unilever, Ahold, McCain, Fabio produkt. Logo zatím v Česku získaly zhruba tři stovky výrobků.

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín