Pribináček slaví 60. narozeniny

sdílet:
Pramen zdraví z Posázaví chutná už třetí generaci dětí.

Historie oblíbeného mléčného dezertu se začala psát krátce po druhé světové válce, kdy děti potřebovaly hodnotnou výživu. V mlékárně v Přibyslavi se zrodila receptura na krémovou sladkou lahůdku z tvarohu a smetany. Tehdy se prodávala pod názvy Eva, Bivoj a Mocca, které se záhy staly oblíbenými nejen mezi dětmi. V roce 1954 byly přejmenovány na Pribináček. Tak se zrodila legendární značka, která chutná už šedesát let.

Velká rodina


Jak si mohl jeden zdánlivě obyčejný mléčný dezert udržet tak dlouho oblibu u dětí? „Tajemství pribináčku je ukryto zejména v jeho původní, nijak komplikované receptuře, kterou tvoří převážně kombinace tvarohu a smetany. Toto chutné spojení spolu s neodmyslitelným kocourkem na obalu je základem úspěchu značky,“ domnívá se marketingový ředitel značky Jan Dietl.



Za šest desetiletí prošel produkt několika zásadními změnami. Například ještě na počátku 90. let měl původní zavírání na papírové víčko a velmi krátkou dobu trvanlivosti. Tu upravila změna technologie a hliníkový přelep.

Pribináček má za sebou i z našeho pohledu lehce divoké období zeleninových příchutí (jen si představte pribináček s příchutí vyzrálých rajčat), které se vyráběly v 60. letech 20. století. Ani po šedesáti letech se však chuť klasického vanilkového dezertu příliš nezměnila. Dnes do rodiny pribináčků patří také různé další pribináčkové dezerty: Piškotík, Ovocík, Mixík a Tyčinka.

Pribináček jen pro dospělé


Pro rok oslav šedesátých narozenin si pribináček připravil několik překvapení. Pro dospělé, kteří chtějí zavzpomínat na dětství, má speciální edici dvou nových příchutí: kávovou a karamelovou, která po otevření vypadá jako plnotučná hořčice. Nenechte se zmást, chutná báječně!

Foto: archiv firmy
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit