0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pribináček slaví 60. narozeniny

Pribináček slaví 60. narozeniny
sdílet:
Pramen zdraví z Posázaví chutná už třetí generaci dětí.

Historie oblíbeného mléčného dezertu se začala psát krátce po druhé světové válce, kdy děti potřebovaly hodnotnou výživu. V mlékárně v Přibyslavi se zrodila receptura na krémovou sladkou lahůdku z tvarohu a smetany. Tehdy se prodávala pod názvy Eva, Bivoj a Mocca, které se záhy staly oblíbenými nejen mezi dětmi. V roce 1954 byly přejmenovány na Pribináček. Tak se zrodila legendární značka, která chutná už šedesát let.

Velká rodina


Jak si mohl jeden zdánlivě obyčejný mléčný dezert udržet tak dlouho oblibu u dětí? „Tajemství pribináčku je ukryto zejména v jeho původní, nijak komplikované receptuře, kterou tvoří převážně kombinace tvarohu a smetany. Toto chutné spojení spolu s neodmyslitelným kocourkem na obalu je základem úspěchu značky,“ domnívá se marketingový ředitel značky Jan Dietl.



Za šest desetiletí prošel produkt několika zásadními změnami. Například ještě na počátku 90. let měl původní zavírání na papírové víčko a velmi krátkou dobu trvanlivosti. Tu upravila změna technologie a hliníkový přelep.

Pribináček má za sebou i z našeho pohledu lehce divoké období zeleninových příchutí (jen si představte pribináček s příchutí vyzrálých rajčat), které se vyráběly v 60. letech 20. století. Ani po šedesáti letech se však chuť klasického vanilkového dezertu příliš nezměnila. Dnes do rodiny pribináčků patří také různé další pribináčkové dezerty: Piškotík, Ovocík, Mixík a Tyčinka.

Pribináček jen pro dospělé


Pro rok oslav šedesátých narozenin si pribináček připravil několik překvapení. Pro dospělé, kteří chtějí zavzpomínat na dětství, má speciální edici dvou nových příchutí: kávovou a karamelovou, která po otevření vypadá jako plnotučná hořčice. Nenechte se zmást, chutná báječně!

Foto: archiv firmy
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit