0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro labužníky: Výstava vín jako v době za Napoleona

Pro labužníky: Výstava vín jako v době za Napoleona
sdílet:
Už jste při degustaci vína cestovali v čase? Tuto možnost nabízejí letošní Napoleonské hry, pořádané na pohádkovém zámku Slavkov. Za zvuků střelby půjde dokonce o adrenalinový zážitek!

Zkuste si degustaci jako za první Francouzské republiky. Moravská banka vín spolu s Ministerstvem zemědělství, Vinařským fondem ČR a Asociací sommeliérů ČR pořádá Mezinárodní výstavu vín – Grand Prix Austerlitz 2014, která proběhne souběžně s akcí Napoleonské hry 2014. Těmi se českým občanům připomíná 245. výročí narození císaře Napoleona. To můžete oslavit v příjemném historickém duchu s dobrým vínem v ruce. Letošní ročník her bude věnován Napoleonově manželce Josefíně, ta zahájí mezinárodní výstavu, jež nabídne až 300 vzorků tuzemských i zahraničních vín. Kromě ní si mohou návštěvníci v sobotu vychutnat ukázku bitvy u La Suffel a další program věnující se ryze tehdejší době. 

Kde objednat konzumační lístek

Letos již 11. ročník Mezinárodní výstavy vín – Grand Prix Austerlitz 2014 – se uskuteční v sobotu 16. srpna od 12 hodin na nádvoří zámku Slavkov ve Slavkově u Brna. Konzumační lístek za 300 Kč zahrnuje degustační skleničku, katalog a 25 žetonů, za které se na výstavě budou kupovat vzorky vín. Návod, jak si ho zakoupit, najdete tady. Na zdraví!

Věděli jste, že…

… Napoleon byl velký labužník? Miloval kuřecí maso, rozmanité paštiky a černé lanýže, které si vychutnával jako účinné afrodiziakum. Nevyhýbal se ani sladkostem, kousky banánů s oblibou máčel v rumu, bohatě si dopřával pudinky, zmrzliny a zamiloval si také datle. K jeho oblíbeným pochoutkám patřil rovněž francouzský plísňový sýr brie, ten zapíjel dezertními víny a likéry. 

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit