0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Provedeme vás novým webem – část III.

Provedeme vás novým webem – část III.
sdílet:
V minulých dvou dílech jsme vám vysvětlili základy, dnes si představíme jednu z nejzajímavějších funkcí nového webu www.apetitonline.cz – Moji kuchařku a vaši bibli těch nejlepších receptů, které z vás dělají mistry vařečky a z vašich hostů spokojené strávníky.

V minulých dvou dílech jsme vám vysvětlili základy, dnes si představíme jednu z nejzajímavějších funkcí nového webu www.apetitonline.cz – Moji kuchařku a vaši bibli těch nejlepších receptů, které z vás dělají mistry vařečky a z vašich hostů spokojené strávníky.

Vstup do sekce Moje kuchařka je jednoduchý. Stačí kliknout na záložku v horní liště nebo se do ní dostanete přes Můj profil (ten jsme si vysvětlili v posledním díle seriálu Provedeme vás novým webem – část II.). Nezapomeňte se ale nejdříve přihlásit! Bez toho se do této části webu nedostanete.

Moje kuchařka je vaše bible

Do své kuchařky (Moje kuchařka) si můžete přidávat jak vlastní recepty, tak i recepty z webu www.apetitonline.cz – tedy ty přidané redakcí časopisu Apetit i ty, které přidali ostatní členové klubu. Přidání cizích receptů do vlastní kuchařky je prosté – u každého receptu, který na www.apetitonline.cz najdete, je ikonka Přidat do kuchařky. Stačí na ni tedy jen kliknout. Pokud už nějaký recept v kuchařce máte, uvidíte místo Přidat do kuchařky nápis Již je v kuchařce.

Vlastní recepty si přidáte pomocí formuláře, který se vám objeví po kliknutí na Přidat můj recept. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná. Pomohou nám v rozřazování receptů a ostatním členům usnadní jejich hledání. Vyplníte-li i nepovinná políčka, uděláte jen dobře. Čím více nám o receptu prozradíte, tím lépe se s ním bude nám i ostatním členům klubu pracovat.

Foťte a chlubte se!

Nezapomeňte si své kulinářské výtvory fotit a k receptům přidávat i obrázky! Budete tak vždy vědět, co jste to vlastně uvařili, jak jste pokrm dle vlastního receptu servírovali a poradíte tak i ostatním, o co se vlastně mají snažit a jak by měl výsledek vypadat.

Své vlastní recepty můžete přirozeně editovat a měnit podle libosti, stačí kliknout na Editovat recept. Pomocí oranžového kolečka s křížkem můžete zase jakýkoli recept z kuchařky vymazat.

Co je zamčené, to ostatní nevidí

Vlastní recepty, které si do své kuchařky uložíte, nemusíte ostatním členům klubu vůbec ukazovat, stačí si je „zamknout“ – proto ty zámečky vedle vašich receptů. Zelený zámeček znamená, že váš recept mohou vidět i ostatní členové klubu Apetit. Oranžový zámeček vedle receptu znamená, že recept vidíte jen vy. Klíč k zámku najdete v detailu receptu – ve formuláři, kterým jste recept do své kuchařky vkládali. Zamknout recept tedy můžete přímo při zadávání, nebo po kliknutí na Editovat recept. Ve formuláři, hned pod polem, kam vyplňujete název receptu, najdete položku Privátní. Pokud toto zaškrtnete, váš recept nikdo jiný kromě vás neuvidí.

Pokud nechcete, aby kdokoli do vaší kuchyřky viděl, můžete ji uzamknout celou. Kuchařka se vám uzamkne (nebo naopak odemkne) po kliknutí na Sdílet moji kuchařku.

Tip na konec

Všimli jste si, že se od dnešního dne pohybujete na celém webu pod svým uživatelským jménem? Žádný z uživatelů už tak neuvidí vaše pravé jméno, jen vy sami po přihlášení, kdy se vaše jméno objeví v zeleném rámečku v horním pravém rohu stránky.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit