Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

První ceny za slow food

První ceny za slow food
sdílet:
Na veletrhu Horeca, který nedávno proběhl v Praze, vyhlásilo hnutí Slow Food Česká republika poprvé ve své historii Výroční ceny Slow Food Prague pro rok 2009.
 
Zástupci Slow Food Česká republika předali ocenění zástupcům sedmi firem: společnosti Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko, První hořické za klasické hořické trubičky, Biopekárně Zemanka za čoko-kokosky s kokosem, firmě Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu, společnosti Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí.

Další ocenění obdržela společnost Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška, firma Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky a Kozí farma Licibořice. Zájemci mohli do soutěže přihlásit výrobek, který naplňuje kritéria slow food. Podmínkou také bylo, že přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...