0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Putování za svatomartinským vínem I.

Putování za svatomartinským vínem I.
sdílet:
Svatomartinská vína mají lehkou barvu i chuť, nižší obsah alkoholu, jsou ovocná a svěží. Každý rok v listopadu se na otevření prvních lahví těší vinaři i milovníci vín. Vydejte se s námi za výjimečným zážitkem a vyberte si, kde letošní mladá vína ochutnáte.

Kvalitu svatomartinských vín každoročně hlídají degustační komise. Pod touto značkou můžete koupit bílá vína Müller Thurgau, Veltlínské červené rané a Muškát moravský, z červených Modrý Portugal a Svatovavřinecké a z růžových Modrý Portugal, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe. První lahve svatomartinského se tradičně otevírají 11. listopadu. Nehodí se k archivaci, tak si je vychutnejte co nejdříve, dokud jsou mladá a svěží. Vybrali jsme pro vás několik akcí, kde můžete degustovat i koupit letošní mladé víno z českých a moravských vinic.


Svěcení svatomartinských vín, Litoměřice


Na litoměřickém hradě 11. 11. v 11 hodin budou slavnostně pokřtěna nová tuzemská svatomartinská vína. Pokřtí je litoměřický biskup monsignore Jan Baxant. O několik dnů později, v sobotu 16. listopadu, pak během Svatomartinského dne ochutnáte mladá vína v degustační místnosti litoměřického hradu. Více info zde

Valtické Svatomartinské slavnosti & Husí hody ve Valtickém podzemí, Valtice


V místních vinných sklípcích ochutnáte první ročníková vína roku 2013. V menu se objeví i tradiční slavnostní jídla: svatomartinská husa a husí paštika. Vstupné je 1000 Kč. Více info zde

Košt Svatomartinských a mladých vín, Brno


Více než dvacet lahvových vzorků bude k dispozici v Moravské vinotéce na Mojmírově náměstí v Brně. Slavnostní přípitek proběhne přesně v 11 hodin a 11 minut. Akce potrvá až do osmé hodiny večerní. Celodenní vstupné je 150 Kč a za 30 Kč ochutnáte šest vzorků. Když vás některé víno zaujme, můžete ho rovnou koupit. Více info zde

Připravila Nikita Rybová

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit