Vanilka zdobí Vánoce, v kuchyni však může vonět po celý rok. Nejlépe se jí daří ve vakuovém balení bez přístupu vzduchu. Po otevření začne rychle vysychat a lusk ztrácí pružnost a objem – to vás naštve hlavně v okamžiku, kdy se budete vyschlý lusk snažit podélně rozříznout. Jde to opravdu špatně.
Proto nás zaujala skleněná dóza. Připomíná laboratorní zkumavku, na rozdíl od ní však má hliníkový šroubovací uzávěr, který díky silikonové výplni dokonale těsní. Vanilkové lusky jsou v ní jako ve výkladní skříni, takže si je můžete prohlížet od rána do večera. Skleněnou dózu koupíte za skvělou cenu 34 Kč na www.vanilkove-lusky.cz. V e-shopu najdete i spoustu kvalitní vanilky, kterou můžete miniaturní vitrínku rovnou naplnit. My už ji ani jinde nekupujeme.
Používáte čerstvé vanilkové lusky, nebo dáváte přednost tekutým esencím? Kde vanilku nakupujete?