0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Redakce doporučuje: kváskový chléb z parní pece

Redakce doporučuje: kváskový chléb z parní pece
sdílet:
Objevili jsme skvělý chléb. Z kvásku a pečený v původní parní peci!

Chléb, který chutná ‚jako dřív‘, peče pekař Zdeněk Vondřich ze Mšena. Těsto na chléb připravuje tradičním způsobem z pomalu kvašeného žitného kvasu. Pecny peče ve staré parní peci. Péči a úctu k tradici na chlebu poznáte po prvním ochutnání. Je hutný, ale zároveň nadýchaný. Jemně nakysle voní kváskem, že máte chuť sníst ho prostě jen tak. Dokonalý je také s máslem a medem nebo s domácím vyškvařeným sádlem a se solí. Prostě tradiční kousek pečiva. Podle pekaře vydrží až deset dní. To jsme ale neměli možnost vyzkoušet – chleba u nás nikdy tak dlouho bez povšimnutí nezůstane.

Zdeněk Vondřich ze Mšena své pečivo z parní pekárny prodává v Pražské tržnici v hale 22 třikrát týdně, vždy v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Obrovské tříkilové pecny chleba prodává pekař i po čtvrtkách (1/4 chleba stojí 30 Kč). K dostání jsou podle aktuální nabídky také chléb žitný, se škvarky, koláčky, kynuté buchty s mákem… My ochutnali buchty s tvarohem (za 10 Kč). Byly skvělé s vláčným, nadýchaným těstem a nepřeslazenou náplní!

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč