Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Redakce doporučuje: kváskový chléb z parní pece

Redakce doporučuje: kváskový chléb z parní pece
sdílet:
Objevili jsme skvělý chléb. Z kvásku a pečený v původní parní peci!

Chléb, který chutná ‚jako dřív‘, peče pekař Zdeněk Vondřich ze Mšena. Těsto na chléb připravuje tradičním způsobem z pomalu kvašeného žitného kvasu. Pecny peče ve staré parní peci. Péči a úctu k tradici na chlebu poznáte po prvním ochutnání. Je hutný, ale zároveň nadýchaný. Jemně nakysle voní kváskem, že máte chuť sníst ho prostě jen tak. Dokonalý je také s máslem a medem nebo s domácím vyškvařeným sádlem a se solí. Prostě tradiční kousek pečiva. Podle pekaře vydrží až deset dní. To jsme ale neměli možnost vyzkoušet – chleba u nás nikdy tak dlouho bez povšimnutí nezůstane.

Zdeněk Vondřich ze Mšena své pečivo z parní pekárny prodává v Pražské tržnici v hale 22 třikrát týdně, vždy v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Obrovské tříkilové pecny chleba prodává pekař i po čtvrtkách (1/4 chleba stojí 30 Kč). K dostání jsou podle aktuální nabídky také chléb žitný, se škvarky, koláčky, kynuté buchty s mákem… My ochutnali buchty s tvarohem (za 10 Kč). Byly skvělé s vláčným, nadýchaným těstem a nepřeslazenou náplní!
 

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč