K našim favoritům patří Dobrá nálada. Díky praktické dóze se snadno dávkuje, koření si uchová svoji chuť, nenavlhne ani nezíská pachy jiných potravin. Nejvíce nám koření chutná na focaccie (recept). Kynuté těsto stačí posypat předtím, než ho dáte do trouby. Koření do těsta lehce zatlačte. Modré květy chrpy i žlutý měsíček se na dozlatova upečené focaccie krásně vyjímají. Oblíbili jsme si také lehce pikantní směs květů a koření Energie. Přidáváme je do rajčatové polévky, která nás díky chilli a pepři v zimě krásně prohřeje. Stojí za to zamíchat pikantní paprikovou směs i do tvarohové pomazánky.
K vyzkoušení nás láká Čepička z květů. Tato sladká kombinace cukru, jahod, vanilky, zázvoru, levandule a květů chrpy a růže nás zaujala jako neobvyklá ozdoba krémových dezertů, zmrzlinových pohárů i nadýchaných moučníků. Nebo jimi máme před pečením zkusit posypat máslové sušenky?
Co říkáte na kořenicí směsi od Sonnentoru vy? Líbí se vám nápad spojit sušené květy a koření? Vyzkoušeli jste některé?
Redakce doporučuje: směs květů a koření Sonnentor
18.07.2014
Sonnentor vytvořil působivé směsi květů a koření, které chutnají i krášlí.
Připravila Jana Kopřivová