Jedna udělená hvězda podle klasifikačního systému Michelin znamená, že se jedná o velice dobrou restauraci ve své kategorii, která nabízí pokrmy konzistentní kvality připravené dle vysokých standardů.
Šéfkuchař restaurace Allegro Andrea Accordi k ocenění uvedl: „V průběhu minulého roku jsme zrealizovali mnoho nových nápadů, naučili se několika novým technikám vaření a využívali stále více lokálních produktů. Ocenění nás velmi těší.“ Jeho recepty jsou založené na tradiční italské kuchyni. Andrea Accordi nastoupil do Four Seasons Hotel Prague v srpnu 2007.
„Zaznamenali jsme výrazný nárůst lokální klientely. Více než 60 % hostů je místních, což je pro hotelovou restauraci docela neobvyklé. Češi hodně cestují a doma poté očekávají stejnou, ne-li vyšší úroveň služeb,“ zhodnotil situaci Davide Barnes, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague.
Restaurace Allegro obhájila michelinskou hvězdu
Restaurace hotelu Four Seasons podruhé obhájila ocenění jedné
hvězdy v prestižním průvodci Michelin – Hlavní města Evropy. Allegro
bylo v březnu 2008 první oceněnou restaurací v regionu střední a
východní Evropy.