Pokud jste dosud tapas vnímali jen jako chuťovky vhodné maximálně na předkrm, vyrazte ve dnech od 18. do 24. října do restaurace Corso Café. Bude zde probíhat říjnový Tapas týden, který vás přesvědčí, že španělské jednohubky vás mohou zasytit stejně jako večeře o několika chodech.
Tapas týden
Tapas, to jsou olivy, klobásky, sýry a další dobroty, které jsou sice malé svou velikostí, ale velké svou chutí. Odhalit tajemství originálních tapas můžete od 18. do 24. října v Corso Café. V rámci Tapas týdne budou moci hosté restaurace ochutnat klasické španělské tapas, například tortillu española, dortíky ze sleďů nebo masové kuličky s rajčaty, olivami a jalapeños papričkami. Připraveny budou také různé druhy paštik, tataráček ze svíčkové či španělská klobása.
Snoubení s vínem
Tapas se tradičně skvěle doplňují s vínem. Proto by jednohubky neměly být příliš kořeněné, aby chuť nápoje nepřebily. Nejlepší je, když vám víno k tapas doporučí sommeliér. Stejně jako u jiných pokrmů platí, že s každým druhem tapas chuťově ladí jiný druh vína. „Například ke zvěřinové paštice se hodí granátově červené španělské víno Muga Reserva a marinované lilky doplní svěží víno Côtes du Rhône z Francie,“ doporučuje Tomáš Dvorský, sommeliér Corso Café.
Více informací na www.corsocafe.cz