0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Corso Café připravila říjnový Tapas týden

Restaurace Corso Café připravila říjnový Tapas týden
sdílet:
Pokud jste dosud tapas vnímali jen jako chuťovky vhodné maximálně na předkrm, vyrazte ve dnech od 18. do 24. října do restaurace Corso Café. Bude zde probíhat říjnový Tapas týden, který vás přesvědčí, že španělské jednohubky vás mohou zasytit stejně jako večeře o několika chodech.

Tapas týden


Tapas, to jsou olivy, klobásky, sýry a další dobroty, které jsou sice malé svou velikostí, ale velké svou chutí. Odhalit tajemství originálních tapas můžete od 18. do 24. října v Corso Café. V rámci Tapas týdne budou moci hosté restaurace ochutnat klasické španělské tapas, například tortillu española, dortíky ze sleďů nebo masové kuličky s rajčaty, olivami a jalapeños papričkami. Připraveny budou také různé druhy paštik, tataráček ze svíčkové či španělská klobása.

Snoubení s vínem


Tapas se tradičně skvěle doplňují s vínem. Proto by jednohubky neměly být příliš kořeněné, aby chuť nápoje nepřebily. Nejlepší je, když vám víno k tapas doporučí sommeliér. Stejně jako u jiných pokrmů platí, že s každým druhem tapas chuťově ladí jiný druh vína. „Například ke zvěřinové paštice se hodí granátově červené španělské víno Muga Reserva a marinované lilky doplní svěží víno Côtes du Rhône z Francie,“ doporučuje Tomáš Dvorský, sommeliér Corso Café.

Více informací na www.corsocafe.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit