0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Le terroir přichází s novým podzimním menu

Restaurace Le terroir menu - steak z muflona
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Dokonalé místo a perfektní zážitek. ...s respektem k charakteru a podstatě surovin. Restaurace si v současnosti nese označení Gourmet restaurant a slibuje špičkovou a zážitkovou gastronomii s důrazem na podstatu surovin. Šéfkuchař Pavol Pavlík si pečlivě vybírá to nejlepší, co nám příroda dává a v téměř umělecké podobě vše zpracovává i prezentuje.

Le terroir svým hostům tak nabízí ojedinělý zážitek spojením znamenitých chutí pečlivě vybraných surovin, které jsou bezchybně spárovány s kvalitními víny. Moderní inovativní podání mezinárodní i lokální kuchyně, nádherné prostředí netradiční restaurace, venkovní útulná zahrada a okázalý vinný sklep v prostorách ze 13. století. Le terroir je luxusní kombinací všeho, co očekáváte od nezapomenutelně stráveného večera.

Milovníci špičkové gastronomie si zde mohou sestavit degustační menu o čtyřech, šesti nebo až osmi chodech podle svých představ a chuťových preferencí. Každé tři měsíce je sestavováno zcela nové menu, které vychází ze sezónních potravin. „V každém novém menu spojujeme inspiraci nordickou kuchyní v jejím jednoduchém až puristickém pojetí s důrazem na pravou podstatu všech použitých surovin. U tvorby našich jídel se zaměřujeme na lokální sezónnost použitých ingrediencí a surovin v odlehčenější a svěžejší podobě a také na jejich minimální možnou technologickou úpravu. Šetrným, citlivým opracováním a jednoduchým kombinováním chceme nechat vyniknout přírodní čistotu, chuť, vůní a původ všech používaných produktů. Na nadcházejícím podzimním menu pokračujeme v naší koncepci a vizích, kdy jsme se s mým týmem opět o něco víc zaměřili na lokální produkci farem, pěstitelů a chovatelů. Chceme tímto způsobem podpořit snahu lidí, kteří u nás v Česku produkují kvalitní věci, jak jsme se mohli s mým týmem na mnoha místech přesvědčit osobně, a jediné co nás to stojí, abychom je mohli podpořit, je obětovat tomu jenom trochu víc času a úsilí, dohledat je, navštívit a domluvit si podmínky, dnes už je toho zkrátka jenom málo, co by nešlo zrealizovat ke spokojenosti nás všech, aniž bychom se museli obracet do zahraničí. Na novém podzimním menu najdete opět samozřejmě i několik typických sezónních surovin jako dýně, kaštany, patizóny, zvěřina, houby, lanýže, brynza, ořechy, jablka, kapusta a i malé překvapení v podobě jedné české klasiky po úpravě do našeho stylu", dodává Pavol Pavlík.

Kromě vytříbené gastronomie s důrazem na sofistikovaný minimalismus a přirozené chutě surovin, prožitek z návštěvy restaurace umocní dokonalá souhra jídla s exkluzivními víny, které při každém chodu detailně představuje sommeliér Dragan Bogdanović. Znalci kvalitního vína tak zcela jistě ocení výběr z více než 700 lahví z věhlasných vinařských oblastí Francie, Itálie, Rakouska, Německa i Moravy. Le Terroir má zároveň jako jediný restaurant v České republice nejrozsáhlejší sbírku ročníkových armagnaců Vaghi od roku 1897 do roku 1997.

Menu Le Terroir – gourmet restaurant – podzim 2016

Studené předkrmy
MOŘSKÝ ĎAS (marinovaný) - cukrový hrášek, řasy „Dulse“, špenát, lilkové pyré
HUSA DOMÁCÍ (paštika, konfit) - foie gras, pistácie, kukuřice, černý jeřáb
MUFLON OBECNÝ (tartar, carpaccio) - kedlubna, lesní brusinky, čerstvé houby, ostružinové pyré

Restaurace Le terroir menu - MOŘSKÝ ĎAS Restaurace Le terroir menu - HUSA DOMÁCÍ

Teplé předkrmy
PSTRUH POTOČNÍ (pošírovaný, grilovaný) - tarhoňa, bryndza, škvarky, mandle
TELECÍ BRZLÍK (grilovaný, paštika) - černý lanýž, brambory, konfitovaný žloutek, máslová pěna
SELEČÍ LÍČKA (dušená, konfit) - jablkové pyré, kapusta, ořechy

Restaurace Le terroir menu - TELECÍ BRZLÍK  Restaurace Le terroir menu - SELEČÍ LÍČKA

Hlavní jídla
RYBA DNE (grilovaná) - fenykl, lardo, tapioka, špenátový prach
KRÁLÍK DOMÁCÍ (grilovaný hřbet, ledvinky, konfitované stehno) - dýně, patizóny, vepřová bránice
TELECÍ KRK (dušený) - telecí jazyk bramborová espuma, křepelčí vejce, koprová omáčka
HOVĚZÍ ŽEBRO (dušené, pečené) - papriky, pastiňákové pyré, paprikový papír a zauzený paprikový prach

Restaurace Le terroir menu - RYBA DNE  Restaurace Le terroir menu - KRÁLÍK DOMÁCÍ

Restaurace Le terroir menu - TELECÍ KRK  Restaurace Le terroir menu - HOVĚZÍ ŽEBRO

Sýry
Denní nabídka sýrů z Maître Affineur V. Waltmann

Dezerty
SEZÓNNÍ DEZERT - KAŠTANY - hroznové pyré, čokoládová ganache, kakao, citrón
TOPINAMBURY A ZMRZLINA Z JEHLIČÍ - medový crumble, air čokoláda, med z plástve
DOMÁCÍ PRALINKY

Restaurace Le terroir menu - KAŠTANY  Restaurace Le terroir menu - TOPINAMBURY A ZMRZLINA Z JEHLIČÍ

Ceny:

  • 4 chodové menu 1390,- Kč
  • 6 chodové menu 1690,- Kč
  • 8 chodobé menu 1890,- Kč
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit