0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Zvon představuje farmářskou kuchyni

Restaurace Zvon představuje farmářskou kuchyni
sdílet:
Od farmáře rovnou na talíř

S nových konceptem farmářské kuchyně přichází restaurace Zvon v Českých Budějovicích. Kuchaři vaří z čerstvých surovin od jihočeských dodavatelů. Nabídka restaurace proto odráží danou sezonu. Jahodový pohár vám v zimě nenabídnou, zato ochutnáte jednoduše upravené lokální suroviny. Restaurace vsází na jejich regionální původ. Ryby nakupuje v rybářství v Kaplicích. Hovězí, jehněčí a telecí maso vozí z biofarmy Mysletín. Sýry, mléko a mléčné výrobky má od manželů Cibochových či biofarmy Slunečná. „Snažíme se vybírat farmáře hospodařící na menších usedlostech v okruhu do 70 km od Českých Budějovic. U surovin nezáleží pouze na regionálním původu. Stejně důležité je pro nás využívání tradičních zemědělských postupů, v nichž nemá místo zbytečná chemie, nebo dokonce nešetrné zacházení,“ říká Petr Šalda, ředitel Grandhotelu Zvon, jehož součástí je restaurace Zvon. Z jejího menu můžete ochutnat například pečeného lína na kmíně nebo konfitovaný telecí krk v kořenové zelenině. Více o farmářské kuchyni restaurace Zvon najdete na www.zvon-cb.cz.

Ochutnali jsme:
Dušenou jehněčí plec na rozmarýnu a pečené jehněčí žebírko marinované v černém pivu. V restauraci Zvon vám je naservírují spolu s konfitovaným česnekem a bramborovocelerovým pyré. V této úpravě jehněčí nadchne i ty, kteří se mu dosud vyhýbali. Maso se jen rozplývá na jazyku.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit