Restaurace Zvon představuje farmářskou kuchyni

sdílet:
Od farmáře rovnou na talíř

S nových konceptem farmářské kuchyně přichází restaurace Zvon v Českých Budějovicích. Kuchaři vaří z čerstvých surovin od jihočeských dodavatelů. Nabídka restaurace proto odráží danou sezonu. Jahodový pohár vám v zimě nenabídnou, zato ochutnáte jednoduše upravené lokální suroviny. Restaurace vsází na jejich regionální původ. Ryby nakupuje v rybářství v Kaplicích. Hovězí, jehněčí a telecí maso vozí z biofarmy Mysletín. Sýry, mléko a mléčné výrobky má od manželů Cibochových či biofarmy Slunečná. „Snažíme se vybírat farmáře hospodařící na menších usedlostech v okruhu do 70 km od Českých Budějovic. U surovin nezáleží pouze na regionálním původu. Stejně důležité je pro nás využívání tradičních zemědělských postupů, v nichž nemá místo zbytečná chemie, nebo dokonce nešetrné zacházení,“ říká Petr Šalda, ředitel Grandhotelu Zvon, jehož součástí je restaurace Zvon. Z jejího menu můžete ochutnat například pečeného lína na kmíně nebo konfitovaný telecí krk v kořenové zelenině. Více o farmářské kuchyni restaurace Zvon najdete na www.zvon-cb.cz.

Ochutnali jsme:
Dušenou jehněčí plec na rozmarýnu a pečené jehněčí žebírko marinované v černém pivu. V restauraci Zvon vám je naservírují spolu s konfitovaným česnekem a bramborovocelerovým pyré. V této úpravě jehněčí nadchne i ty, kteří se mu dosud vyhýbali. Maso se jen rozplývá na jazyku.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit