0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto se špenátem a lososem

Rizoto se špenátem a lososem
sdílet:
Uvařte si pravé italské rizoto s marinovaným lososem


  • 1 filet z lososa o váze cca 600 g
  • 70 g soli                                                                       
  • 70 g cukru                                                                     
  • 150 g rýže arborio                                                    
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón kuřecí
  • 1 l vody                                                                   
  • 100 ml bílého vína                                                            
  • 150 g špenátu                                                               
  • několik lístků bazalky                                                             
  • 50 ml panenského olivového oleje                                                      
  • 1 lžíce másla
  • 1 malý stroužek česneku                                                             
  • 50 g šalotky                                                               
  • 50 g parmazánu                                                         

1. Předem si naložíme rybu. Filet lososa posypeme směsí cukru a soli, necháme v chladu 5–6 hodin odpočinout.

2. Šalotku a česnek nasekáme najemno. V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo. Přidáme šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži. Zalijeme vínem, aby rýže byla ponořená. Pozvolna dusíme, dokud nevyprchá alkohol.

3. Do rýže přidáme MAGGI Gurmánský bujón kuřecí. Stále mícháme. Přidáme vodu dle potřeby, aby rýže byla ponořená, ale ne ‚utopená‘. Do uvařeného rizota vmícháme listový špenát, strouhaný parmazán a kousek másla.
 
4. V mixéru rozšleháme bazalku s olivovým olejem a troškou soli.

5. Marinovaného lososa očistíme od zbytků soli a cukru a osušíme. Z filetu nakrájíme porce, které zprudka opékáme pouze po jedné straně na oleji.
  
6. Do středu talíře dáme rizoto, na něj položíme opečeného lososa, pokapeme bazalkovým olejem a ihned podáváme.


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit