Rizoto se špenátem a lososem

Rizoto se špenátem a lososem
sdílet:
Uvařte si pravé italské rizoto s marinovaným lososem


  • 1 filet z lososa o váze cca 600 g
  • 70 g soli                                                                       
  • 70 g cukru                                                                     
  • 150 g rýže arborio                                                    
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón kuřecí
  • 1 l vody                                                                   
  • 100 ml bílého vína                                                            
  • 150 g špenátu                                                               
  • několik lístků bazalky                                                             
  • 50 ml panenského olivového oleje                                                      
  • 1 lžíce másla
  • 1 malý stroužek česneku                                                             
  • 50 g šalotky                                                               
  • 50 g parmazánu                                                         

1. Předem si naložíme rybu. Filet lososa posypeme směsí cukru a soli, necháme v chladu 5–6 hodin odpočinout.

2. Šalotku a česnek nasekáme najemno. V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo. Přidáme šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži. Zalijeme vínem, aby rýže byla ponořená. Pozvolna dusíme, dokud nevyprchá alkohol.

3. Do rýže přidáme MAGGI Gurmánský bujón kuřecí. Stále mícháme. Přidáme vodu dle potřeby, aby rýže byla ponořená, ale ne ‚utopená‘. Do uvařeného rizota vmícháme listový špenát, strouhaný parmazán a kousek másla.
 
4. V mixéru rozšleháme bazalku s olivovým olejem a troškou soli.

5. Marinovaného lososa očistíme od zbytků soli a cukru a osušíme. Z filetu nakrájíme porce, které zprudka opékáme pouze po jedné straně na oleji.
  
6. Do středu talíře dáme rizoto, na něj položíme opečeného lososa, pokapeme bazalkovým olejem a ihned podáváme.


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit