Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto se špenátem a lososem

AD
Losos na špenátu s kaparovou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Uvařte si pravé italské rizoto s marinovaným lososem

  • 1 filet z lososa o váze cca 600 g
  • 70 g soli
  • 70 g cukru
  • 150 g rýže arborio
  • 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón kuřecí
  • 1 l vody
  • 100 ml bílého vína
  • 150 g špenátu
  • několik lístků bazalky
  • 50 ml panenského olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 malý stroužek česneku
  • 50 g šalotky
  • 50 g parmazánu;


1. Předem si naložíme rybu. Filet lososa posypeme směsí cukru a soli, necháme v chladu 5–6 hodin odpočinout.

2. Šalotku a česnek nasekáme najemno. V hlubší pánvi rozpustíme olej a máslo. Přidáme šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži. Zalijeme vínem, aby rýže byla ponořená. Pozvolna dusíme, dokud nevyprchá alkohol.

3. Do rýže přidáme MAGGI Gurmánský bujón kuřecí. Stále mícháme. Přidáme vodu dle potřeby, aby rýže byla ponořená, ale ne ‚utopená‘. Do uvařeného rizota vmícháme listový špenát, strouhaný parmazán a kousek másla.
 
4. V mixéru rozšleháme bazalku s olivovým olejem a troškou soli.

5. Marinovaného lososa očistíme od zbytků soli a cukru a osušíme. Z filetu nakrájíme porce, které zprudka opékáme pouze po jedné straně na oleji.
  
6. Do středu talíře dáme rizoto, na něj položíme opečeného lososa, pokapeme bazalkovým olejem a ihned podáváme.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...