0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

S pivními kvasnicemi ke zdraví a věčnému mládí

S pivními kvasnicemi ke zdraví a věčnému mládí
sdílet:
Léčivá síla pivních kvasinek je známá již 5000 let – nejenže byly používány jako léčiva, ale sloužily i jako přísady do elixírů života a byly považovány za pramen věčného mládí. V šestnáctém století dosáhly pivní kvasnice takové obliby, že byly všeobecně vychvalovány jako ten nejlepší lék. Dnes se kvasnice znovu vracejí na výsluní a jsou k dostání ve formě vloček, tablet či kapslí.

Pivní kvasinky znali už staří Egypťané – těsto ze starého chleba smísili s vodou a tak vzniklo první pivo. Tajemství léčivé síly pivních kvasinek je zhruba stejně staré jako pivo samo. Z druhého tisíciletí před naším letopočtem pocházejí záznamy, na kterých se pivní kvasinky vychvalují jako skvělý prostředek proti stárnutí. Výtažky z piva byly hojně používány především proti kožním chorobám jako akné, ekzémy či vřídky, často se jimi léčily špatně se hojící rány a  rovněž se používaly k posílení organismu a zvýšení imunity.

Dnes slaví kvasnice comeback

Pivo s kvasinkami se pilo celá tisíciletí a lidé tak do sebe dostávali léčivé pivní kvasinky automaticky. Před padesáti lety se ale kvůli prodloužení trvanlivosti začaly kvasnice z piva odstraňovat a z léčivých kvasinek se stal zmetek. Nyní zažívají pivní kvasnice velký návrat a na trhu jsou k dispozici jako součást mnoha potravinových doplňků.

Užívají se při průjmech, ztrátě chuti, chronickém akné či diabetu. Jsou důležitým a bohatým zdrojem vitaminů B, minerálů a proteinů, pozitivně ovlivňují nervový systém a rovněž jsou vhodné k regeneraci organismu po úrazech, operacích, namáhavé sportovní činnosti a nadměrném stresu a nervovém vypětí. Kvasnice tedy i dnes fungují jako elixír života a mládí. Pokud vám chybí energie, rozhodně je zkuste.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit