0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

S pivními kvasnicemi ke zdraví a věčnému mládí

S pivními kvasnicemi ke zdraví a věčnému mládí
sdílet:
Léčivá síla pivních kvasinek je známá již 5000 let – nejenže byly používány jako léčiva, ale sloužily i jako přísady do elixírů života a byly považovány za pramen věčného mládí. V šestnáctém století dosáhly pivní kvasnice takové obliby, že byly všeobecně vychvalovány jako ten nejlepší lék. Dnes se kvasnice znovu vracejí na výsluní a jsou k dostání ve formě vloček, tablet či kapslí.

Pivní kvasinky znali už staří Egypťané – těsto ze starého chleba smísili s vodou a tak vzniklo první pivo. Tajemství léčivé síly pivních kvasinek je zhruba stejně staré jako pivo samo. Z druhého tisíciletí před naším letopočtem pocházejí záznamy, na kterých se pivní kvasinky vychvalují jako skvělý prostředek proti stárnutí. Výtažky z piva byly hojně používány především proti kožním chorobám jako akné, ekzémy či vřídky, často se jimi léčily špatně se hojící rány a  rovněž se používaly k posílení organismu a zvýšení imunity.

Dnes slaví kvasnice comeback

Pivo s kvasinkami se pilo celá tisíciletí a lidé tak do sebe dostávali léčivé pivní kvasinky automaticky. Před padesáti lety se ale kvůli prodloužení trvanlivosti začaly kvasnice z piva odstraňovat a z léčivých kvasinek se stal zmetek. Nyní zažívají pivní kvasnice velký návrat a na trhu jsou k dispozici jako součást mnoha potravinových doplňků.

Užívají se při průjmech, ztrátě chuti, chronickém akné či diabetu. Jsou důležitým a bohatým zdrojem vitaminů B, minerálů a proteinů, pozitivně ovlivňují nervový systém a rovněž jsou vhodné k regeneraci organismu po úrazech, operacích, namáhavé sportovní činnosti a nadměrném stresu a nervovém vypětí. Kvasnice tedy i dnes fungují jako elixír života a mládí. Pokud vám chybí energie, rozhodně je zkuste.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč