0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sedlčanský Hermelín na gril – jasná volba!

AD
Sedlčanský Hermelín
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Léto přeje grilovačkám a Češi je přímo milují. Podle průzkumů trhu nejraději (kromě masa) grilujeme sýry.

 

Jednoznačně nejpopulárnější je sýr s bílou plísní na povrchu, kterému se všeobecně říká hermelín. Ovšem pozor! Pravý Hermelín na gril je jen jeden. Sedlčanský Hermelín na gril se od jiných sýrů liší nejen tím, že je registrovaným nositelem proslulé značky, ale především svými mimořádnými vlastnostmi. Má pevnější kůrku, která se při grilování neprotrhne, a horký sýr tudíž při rozbalování nevyteče. Zároveň je uvnitř příjemně vláčný.

 nakládání Sedlčanského Hermelínu   Sedlčanský Hermelín s cibulkou

Vlastnosti sýra, a tedy i to, jak se chová při grilování, ovlivňuje jednak výroba, tedy poměr tuku a sušiny, ale také jeho zralost. A jaká je ta ideální? Samozřejmě záleží na chuti, ale Jaroslav Semerák, senior brand manager Sedlčanského Hermelínu, radí: „Jak moc vám hermelín po grilování poteče, ovlivňuje také jeho stáří, které se zjistí podle data spotřeby. Mladý sýr je tužší, málo prozrálý. Jak stárne, dozrává, měkne, chuť se více rozvine a po grilování potom více teče. Obecně platí, že hermelín na gril je nejlepší 14 dnů před koncem trvanlivosti.“

Na své si přijdou milovníci jemné chuti i ctitelé něčeho ostřejšího

Grilovaný sýr chutná nejlépe řádně okořeněný a doplněný lahodnou omáčkou. Sedlčanský Hermelín na gril je k dostání hned v několika variantách: V praktickém balení po čtyřech kusech se dá zakoupit s brusinkovou nebo švestkovou omáčkou anebo s grilovacím kořením. Ohnivák na gril je doplněný pikantním kořením, a navíc má ostré koření i uvnitř, takže si na něm nejvíce pochutnají milovníci pálivých papriček.

Sedlčanský Hermelín se yeleninou Sedlčanský Hermelín v slaninové krustě

Velcí jedlíci ocení Sedlčanský Tuplák na gril, v balení po dvou se totiž skrývají sýry, každý o váze 120 g, tedy větší než je běžný hermelín. I Sedlčanský Tuplák nabízí více možností. Základní verzi si člověk může okořenit podle svého, pro větší pohodlí je ale možné zakoupit i Sedlčanský Tuplák ochucený drceným pepřem nebo bylinkami. Výhodou je, že sýry už jsou v koření předem obalené, není třeba tedy hledat nůžky, rozstříhávat pytlíček s kořením, sypat na sýr… Sedlčanský Tuplák člověk jednoduše zabalí do alobalu, a může rovnou na gril.

Sedlčanský Hermelín s grilovanou zeleninou Sedlčanský Hermelín s medem a ořechy

Grilování nikdy nebylo snažší. A navíc se díky jedinečným vlastnostem Sedlčanského Hermelínu – pevné kůrce a vláčnému středu – už nestane, že bychom rozbalili ugrilovaný sýr a ten nám kvůli protržené kůrce celý vytekl.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč