0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šéfkuchař Leonardo Di Clemente představuje nové menuv CottoCrudo

AD
Leonardo Di Clemente
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Italský rodák s bohatými zkušenostmi z různých koutů světa vytvořil nové speciality v restauraci CottoCrudo

Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska. Nové lahůdky nyní obohacují menu restaurace CottoCrudo.

Di Clemente pochází z italské farmářské rodiny. Vyrůstal tak v prostředí, kde se kladl důraz na čerstvé, kvalitní suroviny a tradiční způsob přípravy pokrmů. Tyto základní hodnoty vyznává a drží se jich v průběhu celé své profesní kariéry a obohacuje je o nové kulinářské trendy, které se v oblasti gastronomie objevují.

„Rád vytvářím pokrmy založené na tradičních lokálních surovinách, kterým dávám středomořský nádech. Důležitou součástí mého menu jsou ryby a jejich příprava, pro kterou čerpám inspiraci ze svého pětiletého působení v Japonsku. Zaměřuji se také na crudo „syrovou“ část restaurace CottoCrudo, kde uplatňuji techniky práce se syrovými rybami,“ říká Di Clemente.

Nabídku restaurace Di Clemente doplnil o řadu jedinečných pokrmů, jako jsou například:

  • červené krevety s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy
  • halibut s lilkovým kaviárem, grapefruitem a liči
  • mušle sv. Jakuba s artyčoky, umeboši a vanilkovou majonézou
  • tataki carpaccio z pražmy s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem
  • zastřené vejce Onsen se smetanovým bramborovým krémem, černými lanýži a hříbky
  • pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenem
  • konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamonové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky
  • šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré
  • pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami, celerovým dauphinoise, houbami a parmazánovou omáčkou
  • pečený mořský vlk

červené krevety s kapustou halibut s lilkovým kaviárem

mušle sv. Jakuba s artyčoky tataki carpaccio z pražmy

zastřené vejce Onsen  pralinky z kozího sýra s hříbky

konfitované kachní raviolo  šafránové risotto s pečeným mořským vlkem

pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami pečený mořský vlk

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Leonardo Di Clemente a jeho tým.

www.cottocrudo.cz 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč