Italský rodák s bohatými zkušenostmi z různých koutů světa vytvořil nové speciality v restauraci CottoCrudo
Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska. Nové lahůdky nyní obohacují menu restaurace CottoCrudo.
Di Clemente pochází z italské farmářské rodiny. Vyrůstal tak v prostředí, kde se kladl důraz na čerstvé, kvalitní suroviny a tradiční způsob přípravy pokrmů. Tyto základní hodnoty vyznává a drží se jich v průběhu celé své profesní kariéry a obohacuje je o nové kulinářské trendy, které se v oblasti gastronomie objevují.
„Rád vytvářím pokrmy založené na tradičních lokálních surovinách, kterým dávám středomořský nádech. Důležitou součástí mého menu jsou ryby a jejich příprava, pro kterou čerpám inspiraci ze svého pětiletého působení v Japonsku. Zaměřuji se také na crudo „syrovou“ část restaurace CottoCrudo, kde uplatňuji techniky práce se syrovými rybami,“ říká Di Clemente.
Nabídku restaurace Di Clemente doplnil o řadu jedinečných pokrmů, jako jsou například:
- červené krevety s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy
- halibut s lilkovým kaviárem, grapefruitem a liči
- mušle sv. Jakuba s artyčoky, umeboši a vanilkovou majonézou
- tataki carpaccio z pražmy s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem
- zastřené vejce Onsen se smetanovým bramborovým krémem, černými lanýži a hříbky
- pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenem
- konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamonové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky
- šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré
- pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami, celerovým dauphinoise, houbami a parmazánovou omáčkou
- pečený mořský vlk
CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Leonardo Di Clemente a jeho tým.