0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šéfkuchař Leonardo Di Clemente představuje nové menuv CottoCrudo

AD
Leonardo Di Clemente
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Italský rodák s bohatými zkušenostmi z různých koutů světa vytvořil nové speciality v restauraci CottoCrudo

Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska. Nové lahůdky nyní obohacují menu restaurace CottoCrudo.

Di Clemente pochází z italské farmářské rodiny. Vyrůstal tak v prostředí, kde se kladl důraz na čerstvé, kvalitní suroviny a tradiční způsob přípravy pokrmů. Tyto základní hodnoty vyznává a drží se jich v průběhu celé své profesní kariéry a obohacuje je o nové kulinářské trendy, které se v oblasti gastronomie objevují.

„Rád vytvářím pokrmy založené na tradičních lokálních surovinách, kterým dávám středomořský nádech. Důležitou součástí mého menu jsou ryby a jejich příprava, pro kterou čerpám inspiraci ze svého pětiletého působení v Japonsku. Zaměřuji se také na crudo „syrovou“ část restaurace CottoCrudo, kde uplatňuji techniky práce se syrovými rybami,“ říká Di Clemente.

Nabídku restaurace Di Clemente doplnil o řadu jedinečných pokrmů, jako jsou například:

  • červené krevety s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy
  • halibut s lilkovým kaviárem, grapefruitem a liči
  • mušle sv. Jakuba s artyčoky, umeboši a vanilkovou majonézou
  • tataki carpaccio z pražmy s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem
  • zastřené vejce Onsen se smetanovým bramborovým krémem, černými lanýži a hříbky
  • pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenem
  • konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamonové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky
  • šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré
  • pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami, celerovým dauphinoise, houbami a parmazánovou omáčkou
  • pečený mořský vlk

červené krevety s kapustou halibut s lilkovým kaviárem

mušle sv. Jakuba s artyčoky tataki carpaccio z pražmy

zastřené vejce Onsen  pralinky z kozího sýra s hříbky

konfitované kachní raviolo  šafránové risotto s pečeným mořským vlkem

pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami pečený mořský vlk

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Leonardo Di Clemente a jeho tým.

www.cottocrudo.cz 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit