0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sektival - objevte rozmanitost bublinek

Sektival - objevte rozmanitost bublinek
sdílet:
První ročník festivalu šumivých vín probíhá právě teď!

Objevte rozmanitost bublinek na prvním ročníku festivalu šumivých vín s názvem „Sektival“, který se od 3. do 18. června koná na dvou desítkách míst v Praze, Brně a Plzni. Při této akci můžete navštívit 21 restaurací, které připravily jedinečná menu plná delikates. A sommelier David Král s nimi spároval sekty tak, aby vynikla lahodná harmonie spojení chuti jídla a šumivého vína.

„Sekty jsou u nás často vnímány jako nápoj vhodný jen k oslavám. Přitom bublinky se hodí v podstatě kdykoliv. A právě proto, že mají mnoho podob, dají se kombinovat s mnoha jídly a doprovodit tak celý večer. V rámci Sektivalu proto chceme ve spolupráci s restauracemi a kavárnami představit lidem co nejvíce chutí, kombinací a přinést jim tak mnoho zážitků,“ říká k akci sommelier roku 2015, David Král.

A jak se můžete Sektivalu zúčastnit?

Nejjednodušším způsobem, jak si užít Sektival, je zvolit na stránce www.sektival.cz město, které je vám nejblíže (Praha, Brno nebo Plzeň), a vybrat si mezi nabízenými restauracemi – pod každou záložkou naleznete jejich vlastní menu a lákavé fotografie. Zvolte si to, na které máte chuť, klikněte na „rezervovat stůl“ a zbytek už zajistí Restu.cz, průvodce po restauracích a rezervační portál.

Když už budete u stolu…

Díky Sektivalu můžete ochutnat celkem 18 různých šumivých vín a v kombinaci s delikatesami si tak užít osmdesát chutí. „Na párování sektů s jídlem je nejkrásnější vlastní poznávání chuťových odlišností. Poprvé se napijete a vychutnáte si samotné šumivé víno. Poté si dáte kousek jídla a také vnímáte chutě samotné. A až napotřetí si dáte do úst obojí – sekt i pokrm. Chutě se najednou promění a mým cílem, když jsem jednotlivé chody a šumivá vína pároval, bylo, aby vybraný sekt podpořil chuť jídla a naopak. Pokud vám z předchozího chodu navíc zbyla ještě nedopitá sklenka, zkuste si jídlo ochutnat s jiným sektem, ať poznáte ten rozdíl,“ radí David Král.

Více inspirace najdete na www.sektival.cz.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit