0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sektival - objevte rozmanitost bublinek

Sektival - objevte rozmanitost bublinek
sdílet:
První ročník festivalu šumivých vín probíhá právě teď!

Objevte rozmanitost bublinek na prvním ročníku festivalu šumivých vín s názvem „Sektival“, který se od 3. do 18. června koná na dvou desítkách míst v Praze, Brně a Plzni. Při této akci můžete navštívit 21 restaurací, které připravily jedinečná menu plná delikates. A sommelier David Král s nimi spároval sekty tak, aby vynikla lahodná harmonie spojení chuti jídla a šumivého vína.

„Sekty jsou u nás často vnímány jako nápoj vhodný jen k oslavám. Přitom bublinky se hodí v podstatě kdykoliv. A právě proto, že mají mnoho podob, dají se kombinovat s mnoha jídly a doprovodit tak celý večer. V rámci Sektivalu proto chceme ve spolupráci s restauracemi a kavárnami představit lidem co nejvíce chutí, kombinací a přinést jim tak mnoho zážitků,“ říká k akci sommelier roku 2015, David Král.

A jak se můžete Sektivalu zúčastnit?

Nejjednodušším způsobem, jak si užít Sektival, je zvolit na stránce www.sektival.cz město, které je vám nejblíže (Praha, Brno nebo Plzeň), a vybrat si mezi nabízenými restauracemi – pod každou záložkou naleznete jejich vlastní menu a lákavé fotografie. Zvolte si to, na které máte chuť, klikněte na „rezervovat stůl“ a zbytek už zajistí Restu.cz, průvodce po restauracích a rezervační portál.

Když už budete u stolu…

Díky Sektivalu můžete ochutnat celkem 18 různých šumivých vín a v kombinaci s delikatesami si tak užít osmdesát chutí. „Na párování sektů s jídlem je nejkrásnější vlastní poznávání chuťových odlišností. Poprvé se napijete a vychutnáte si samotné šumivé víno. Poté si dáte kousek jídla a také vnímáte chutě samotné. A až napotřetí si dáte do úst obojí – sekt i pokrm. Chutě se najednou promění a mým cílem, když jsem jednotlivé chody a šumivá vína pároval, bylo, aby vybraný sekt podpořil chuť jídla a naopak. Pokud vám z předchozího chodu navíc zbyla ještě nedopitá sklenka, zkuste si jídlo ochutnat s jiným sektem, ať poznáte ten rozdíl,“ radí David Král.

Více inspirace najdete na www.sektival.cz.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč