Silvestr pro labužníky

Silvestr pro labužníky
sdílet:
Zatímco mnozí slaví příchod nového roku přemírou alkoholu, vy si raději dopřejte spoustu skvělého jídla. Kam zajít a co ochutnat 31. prosince?

SaSaZu


Silvestrovská večeře vás přenese do Asie roku 1910. Menu o deseti chodech vám k degustaci nabídne mořské plody vařené na ohni s bylinkami, kachnu na několik způsobů nebo grilované pokrmy v thajském stylu.
Info: www.sasazu.com

Koishi


Brněnská suši a rybí restaurace bude poslední noc v roce 2010 servírovat fenyklové cappuccino, tempurované ústřice s bernskou pěnou a mořského ďasa s hovězí oháňkou, glazovaným černým kořenem a houbou šítake.
Info: www.koishi.cz

La Bouchée


Chystá nekonvenční večírek s francouzskými lahůdkami a šlágry z dvacátých a třicátých let. Ochutnáte terinku z lososa a kamčatského kraba nebo jablečný sorbet ovoněný vanilkou. Půlnoční přípitek se v brněnské restauraci neobejde bez pravého francouzského šampaňského.
Info: www.labouchee.cz

Le Terroir


Vliv francouzské kuchyně tato restaurace nezapře. Pro poslední den v roce vsadil šéfkuchař na zvěřinu. Připraví grilovanou koroptev s polentou a mangoldem či srnčí hřbet v hříbkové omáčce. Silvestrovské menu doprovodí evropská vína.
Info: www.leterroir.cz

Zámek Loučeň


Přivítá rok 2011 už v jednu hodinu odpoledne. Pod širým nebem ochutnáte jedlé kaštany z místního stoletého kaštanovníku a zahřejete se horkým punčem.
Info: www.zamekloucen.cz
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit