Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sklizeno představuje nové foodie markety

Sklizeno představuje nové foodie markety
sdílet:
Novou linii prodejen připravilo Sklizeno. První vlaštovkou se stal obchod v Brně v Josefské ulici, brzy bude následovat otevření prodejny v Praze ve Vodičkově ulici.

Ve velkoryse pojatých prostorách foodie marketů Sklizeno najdou zákazníci lokální potraviny s prověřeným původem. Nabídku doplňují zahraniční produkty. Na pultech prodejen labužníci najdou evropské regionální speciality, jako jsou parmigiano reggiano, prosciutto, jamon serrano, francouzské paštiky nebo třeba výběrové olivové oleje. „Český původ zůstává pro Sklizeno důležitý, tuzemské potraviny budou stále tvořit většinu z nabídky nové linie prodejen,“ uvedl David Kukla, zakladatel sítě prodejen Sklizeno. O zaměření na českou produkci svědčí i další novinka. Během jednoho roku by se Sklizeno chtělo stát nejen prodejcem, ale i výrobcem vlastních potravin. Zakoupilo proto podíl v Agrodružstvu v Miroslavi na Znojemsku.
 

Čerstvé a české


Svoji první prodejnu otevřelo Sklizeno v roce 2011 v Křídlovické ulici v Brně. Od počátku chce česká společnost nabízet poctivé potraviny od regionálních zemědělců a výrobců. Vychází vstříc současnému trendu upřednostňování kvalitních surovin, které byly vyprodukovány v místě, kde jsou i prodávány, a nemusejí ke svým konzumentům cestovat přes půl světa. „Umístěním prodejen do centra měst se snažíme ještě více přiblížit našim zákazníkům, kteří nás do teď neměli na své nákupní trase, přitom u nás ale nakupovali rádi,“ vysvětlil David Kukla. Adresy všech prodejen a foodie marketů Sklizeno najdete na www.sklizeno.cz.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...