0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skočte si do Tyrolska na špek

Skočte si do Tyrolska na špek
sdílet:
Pokud ještě plánujete vyrazit na lyže a zároveň si dovolenou chcete užít i gastronomicky, jeďte do Tyrolska. Kraje vyhlášeného špeku a lahodných vín.

Že lze maso konzervovat solením a uzením, na to přišel člověk už dávno. Ovšem v Tyrolsku dovedli tuto činnost k dokonalosti. Používají metodu složenou z uzení, které se používá v severských zemích, a středomořského způsobu sušení masa. Tyrolané používají ke zpracování špeku málo soli, málo studeného kouře a hodně čerstvého vzduchu. Nechávají ho zrát několik týdnů.

Henkele

Ve východním Tyrolsku se navíc díky speciálnímu koření a dlouhému zrání na čerstvém horském vzduchu rodí jedinečné henkele, což je uzené hovězí, jehněčí, kančí anebo maso vysoké zvěře.

Víno

Špek není jediná lahůdka, kterou byste si neměli nechat v Tyrolsku ujít. Pěstování vína tu má tisíciletou tradici. V poslední době se navíc rozmáhá trend pěstování biovína. 


Kam na lyže

Zkusit můžete třeba lyžařský areál na schnalstalském ledovci, který leží ve výšce přes 3000 metrů. Zaručuje tak bohatou sněhovou pokrývku po celý rok. Najdete ho kousek od lázeňského městečka Meran.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč