Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sládci bojují za čisté pivo

čepování piva
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Plzeňský Prazdroj požaduje zpřísnění podmínek pro používání chráněného zeměpisného označení České pivo. Nedávný test deníku MF Dnes totiž odhalil v některých pivech českých pivovarů nepovolenou přídatnou látku – chemický chmelový preparát Tetrahop.

Pětice sládků Plzeňského Prazdroje vydala veřejnou výzvu Žijeme českým pivem. Je adresovaná všem, kterým záleží na budoucnosti tradičního českého piva. Veřejnost a pivaři se mohou k iniciativě připojit na internetových stránkách.

„Jsme znepokojeni současným trendem v českém pivovarství, kdy stále více pivovarů využívá nestandardní suroviny, jako například nepovolené chmelové preparáty a přídatné potravinářské látky. Jde hlavně o chemicky modifikovaný chmel a sladové náhražky, které v tradičním českém pivu nemají co dělat,“ říká starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Přidávání jakýchkoli dalších látek do piva je porušováním tradičního postupu výroby českého piva plzeňského typu, tak jak bylo poprvé uvařeno v Plzni v roce 1842.

„Označení České pivo by mělo být pro spotřebitele jasným indikátorem profesní poctivosti a integrity vaření piva podle ryzí české tradice,“ dodává vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Jan Hlaváček.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín