Následující dezerty jsou nadýchané, voňavé, ovocné, barevné, lesknou se a mají v sobě zvláštní nadpozemskou přitažlivost, která vás k nim bude vábit, a vy to volání nebude moci ignorovat.
Javorový koláč s banány je prostě vším, po čem toužíte. Vanilka, mandle a řecký jogurt dotvářejí silný požitek z této vláčné sladkosti. Chcete péct, ale jste líní vypravit se na nákup?
Do jemného roládkového nákypu nepotřebujete žádnou exotickou ingredienci, pro kterou byste museli oběhat půl města. Chleba, máslo a džem máme doma přece všichni. Tato roládka vás přesvědčí o tom, že z prostých ingrediencí se dá připravit světový moučník.
Borůvkové bábovičky s citronovým krémem jsou tak malinké a roztomilé, že jich nikdy nebudete mít dost.
Mirabelky možná znáte spíše jako špendlíky, jsou to vlastně drobné žluté švestky. Sklízejí se sice až v létě, ale dají se pořídit v tomto období i mražené nebo kompotované. Vyzkoušejte mirabelky v sirupu a s pistáciovými pusinkami. Lahoda!
Pudink Jaffa v čokoládové omáčce není žádný nafintěný floutek. Je to obhroublý, ale upřímný čokoládový dobrák s výraznou pomerančovou esencí, který si po upečení říká o zaboření lžíce přímo do zapékací mísy.
Recepty na zaručené blaho najdete v březnovém čísle časopisu Apetit.
Sladké a šťavnaté
16.02.2011
Až ochutnáte pětici našich báječných dezertů, budete mít sice olepené sladké pusy a zapatlané prsty, ale budete je muset péct znovu a znovu…