Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladké a šťavnaté

Sladké a šťavnaté
sdílet:
Až ochutnáte pětici našich báječných dezertů, budete mít sice olepené sladké pusy a zapatlané prsty, ale budete je muset péct znovu a znovu…

Následující dezerty jsou nadýchané, voňavé, ovocné, barevné, lesknou se a mají v sobě zvláštní nadpozemskou přitažlivost, která vás k nim bude vábit, a vy to volání nebude moci ignorovat.

Javorový koláč s banány je prostě vším, po čem toužíte. Vanilka, mandle a řecký jogurt dotvářejí silný požitek z této vláčné sladkosti. Chcete péct, ale jste líní vypravit se na nákup?
Do jemného roládkového nákypu nepotřebujete žádnou exotickou ingredienci, pro kterou byste museli oběhat půl města. Chleba, máslo a džem máme doma přece všichni. Tato roládka vás přesvědčí o tom, že z prostých ingrediencí se dá připravit světový moučník.
Borůvkové bábovičky s citronovým krémem jsou tak malinké a roztomilé, že jich nikdy nebudete mít dost.
Mirabelky možná znáte spíše jako špendlíky, jsou to vlastně drobné žluté švestky. Sklízejí se sice až v létě, ale dají se pořídit v tomto období i mražené nebo kompotované. Vyzkoušejte mirabelky v sirupu a s pistáciovými pusinkami. Lahoda!
Pudink Jaffa v čokoládové omáčce není žádný nafintěný floutek. Je to obhroublý, ale upřímný čokoládový dobrák s výraznou pomerančovou esencí, který si po upečení říká o zaboření lžíce přímo do zapékací mísy.

Recepty na zaručené blaho najdete v březnovém čísle časopisu Apetit.
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...